search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 03:40
MENU CLOSE

Μένιος Φουρθιώτης: Δήλωσε αθώος στη δίκη για τους «στημένους» πυροβολισμούς

23.09.2022 14:34
FOURTHIWTIS239_new

Αθώος δήλωσε ο γνωστός παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης ενώπιον του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου της Αθήνας όπου δικάζεται για την «στημένη» επίθεση με πυροβολισμούς, έξω από το σπίτι του, στον Διόνυσο τον Απρίλιο του 2021.

Συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση δύο άτομα που φέρονται ως συνεργοί του, καθώς κι ένα ακόμη άτομο που του αποδίδονται κατηγορίες για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών σε αθλητές.

«Δηλώνω αθώος και θα αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία ότι είναι σενάριο από τα αστυνομικά όργανα», είπε ο παρουσιαστής. Αθώοι δήλωσαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Αίτημα για διακοπή και ενστάσεις

Με την έναρξη της συνεδρίασης η υπεράσπιση έθεσε αίτημα για νέα διακοπή της δίκης λόγω κωλυμάτων δύο συνηγόρων, όμως το δικαστήριο το απέρριψε και αποφάσισε την πρόοδο της δίκης, καθώς λήγει σε λίγες ημέρες το 18μηνο προσωρινής κράτησης των δύο κατηγορούμενων που βρίσκονται προφυλακισμένοι.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων κατέθεσαν ενστάσεις επί νομικών θεμάτων με το δικαστήριο άλλες να τις απορρίπτει και για άλλες να επιφυλάσσεται στην πρόοδο της δίκης.

Οι καταθέσεις τω αστυνομικών

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε επί της ουσίας με την κατάθεση ενός εκ των αστυνομικών που δέχθηκε πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του παρουσιαστή.

«Ο συνοδηγός είχε ένα σάκο από τον οποίο εξείχε ένα μακρύκανο όπλο. Έστριψε το σώμα του αριστερά, μας σημάδεψε και άρχισε να πυροβολεί 3-4 φορές. Τον σάκο τον απέρριψαν στη συνέχεια, ήταν σκουρόχρωμος. Φορούσαν κράνη και οι δύο. Εγώ ήμουν στην πρώτη μηχανή οδηγός», κατέθεσε.

Εισαγγελέας: Μπορείτε να περιγράψετε τον σωματότυπο;

Μάρτυρας: Φορούσαν μπουφάν, ήταν εύσωμοι, μετρίου αναστήματος.

Άλλος αστυνομικός, που πήγε στη λεωφόρο Θησέως στην Κηφισιά έχοντας λάβει σήμα για επίθεση σε συναδέλφους του, ανέφερε: «Βρήκαμε τους κάλυκες και έναν σάκο στην κάθοδο προς Αθήνα. Περισυλλέξαμε τα πειστήρια και τα αποδώσαμε.»

Οι καταθέσεις τους αμφισβητήθηκαν από την πλευρά της υπεράσπισης με τον συνήγορο υπεράσπισης Κωνσταντίνο Γώγο να ζητεί ο δεύτερος μάρτυρας να κρατηθεί για ψευδορκία.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στην Καβάλα: Στην Ασφάλεια και συγγενείς του δράστη – Μυστήριο με την «απόλυσή» του (videos)

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη εκπαιδευτικού για παιδική πορνογραφία – Πάνω από 9.000 αρχεία στην κατοχή του

Έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό – Χρώσταγε 881 ευρώ στα κοινόχρηστα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42