search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 04:08
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: Ζήτησε ενημέρωση για τον «φάκελο» του – Τι του απάντησαν

27.09.2022 06:00
androulakis-pasok-123-new

Μία νέα διάσταση στην υπόθεση των παρακολουθήσεων έδωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στο Open αποκάλυψε ότι ζήτησε να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του, αλλά όχι από την ΕΥΠ. Όπως εξήγησε ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε αίτημα προς την ΑΔΑΕ για τον φάκελό του.

«Για να τελειώνει και αυτή η ιστορία περί ενημέρωσης, θέλω να σας πω ότι έκανα αίτηση ενημέρωσης στην αρμόδια ανεξάρτητη αρχή, την ΑΔΑΕ. Και μου απάντησε επισήμως – έχω την απάντηση – ότι βάσει του νόμου της Νέας Δημοκρατίας του 2021 δεν μπορεί να με ενημερώσει για τον φάκελο».

Η παραπάνω δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη φανερώνει ένα νέο στοιχείο στην υπόθεση της παρακολούθησής του, δίνοντας μάλιστα και μία απάντηση στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας. «Το έχουν πει πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και πρέπει να ντρέπονται γιατί θέλουν να με κάνουν να παρανομήσω. Δεν τους ενδιαφέρει ο νόμος. Δεν τους ενδιαφέρει το κράτος δικαίου. Το είπε ο ίδιος ο διοικητής της ΕΥΠ στην εξεταστική επιτροπή. Του λένε ‘’είναι νόμιμο;’’ και είπε ‘’είναι καινοτομία’’. ‘’Και τι θα του πείτε; Δεν ξέρω θα δούμε’’. Αυτά είναι σοβαρά πράγματα; Γιατί τα κάνουν; Γιατί δεν θέλουν να υπάρχει μια επίσημη, νόμιμη ενημέρωση, διότι η νόμιμη ενημέρωση – όπως καταλαβαίνετε – θα ‘ναι και στοιχείο μιας νόμιμης δίκης», πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη δήλωση του.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που τονίζουν στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι η κίνηση που έφερε ντόμινο αποκαλύψεων ήταν η επίσκεψη των δικηγόρων του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία της ΑΔΑΕ στο Μαρούσι. Όπως είχε γράψει «Το Ποντίκι» στις 10 Αυγούστου, η ενέργεια των δικηγόρων του ΠΑΣΟΚ ήταν καταλυτική για να αποκαλυφθεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθείται από την ΕΥΠ. Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) χρειάστηκε μόλις μερικές ώρες για να βρεθεί ότι το κινητό του ήταν υπό παρακολούθηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Διαβάστε επίσης:

Σε τουρνουά τένις ο Άδωνις Γεωργιάδης – Προκρίθηκε στους «32» (Video)

Αποθέωσε τον Μητσοτάκη ο τραγουδιστής των System of a Down: «Σπουδαία η ομιλία του στον ΟΗΕ»

Τσακαλώτος κατά Μητσοτάκη: Ποιος δημιούργησε το «μαξιλάρι» των 40 δισ. ευρώ;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06