search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 22:05
MENU CLOSE

NASA: Στη δημοσιότητα οι εντυπωσιακές εικόνες από τη στιγμή της σύγκρουσης του DART με τον αστεροειδή

28.09.2022 19:31
dart_new

Το διαστημικό σκάφος της NASA (DART) έγραψε ιστορία το βράδυ της Δευτέρας (26/9), καθώς προσέκρουσε με επιτυχία στον αστεροειδή Δίμορφο.

Αφού λοιπόν το πρώτο κρίσιμο τεστ πλανητικής άμυνας που πραγματοποίησε η NASA, κρίθηκε θετικό, η κάμερα του DART έδωσε στη δημοσιότητα τις εικόνες από την επιφάνεια του αστεροειδούς πριν από τη σύγκρουση.

Τώρα, οι νέες εικόνες που κατέγραψε ο συνοδός του, ένας δορυφόρος γνωστός ως LICIACube, αποκαλύπτουν πώς έμοιαζε η σύγκρουση από μια άλλη οπτική γωνία.

Ο δορυφόρος, που προέρχεται από την Ιταλική Διαστημική Υπηρεσία, έχει περίπου το μέγεθος ενός χαρτοφύλακα. Αναπτύχθηκε από το διαστημικό σκάφος DART στις 11 Σεπτεμβρίου και ταξίδεψε πίσω του για να καταγράψει το γεγονός από ασφαλή απόσταση περίπου 55 χιλιομέτρων.

Τρία λεπτά μετά την πρόσκρουση, ο CubeSat πέταξε από τον Δίμορφο – ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από έναν μεγαλύτερο αστεροειδή, τον Δίδυμο – για να καταγράψει εικόνες και βίντεο.

Η σειρά εικόνων παρουσιάζει φωτεινό υλικό που απελευθερώνεται από την επιφάνεια του Δίμορφου μετά τη σύγκρουση.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή Dart: Πώς εμπλέκεται η Ελλάδα στο ιστορικό πείραμα «Αρμαγεδδών» (Video)

HUAWEI MateBook D 16: Αλλάζει τους κανόνες με μεγαλύτερη οθόνη, πανίσχυρες επιδόσεις, ιδανικό μέγεθος και απόλυτη φορητότητα

NASA: Ο «βομβαρδισμός» του αστεροειδή «Δίμορφου» το βράδυ της Δευτέρας – Το 1ο κρίσιμο τεστ πλανητικής άμυνας (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 22:04