search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 05:32
MENU CLOSE

Οικονόμου για ενεργειακή κρίση: «Θα επιμείνουμε στην ευρωπαϊκή λύση, θα συνεχίσουμε τη στήριξη της κοινωνίας» (video)

29.09.2022 14:19
oikonomou299_new

Επιμένει η κυβέρνηση στην ευρωπαϊκή λύση για την ενεργειακή κρίση, την ώρα που η Κομισιόν φαίνεται ότι απορρίπτει το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε, ενόψει του αυριανού (30/9) συμβουλίου των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, ότι η Ελλάδα επιμένει στην ευρωπαϊκή λύση για την ενεργειακή κρίση, στο πλαίσιο των προτάσεων της κυβέρνησης, που περιλαμβάνουν πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από αυτή του αερίου, κοινές πολιτικές προμήθειας και τη στήριξη της κοινωνίας και των επιχειρήσεων. Ανέφερε, δε, ότι η Ελλάδα αποτελεί μέρος της λύσης και ότι πολιτικές της κυβέρνησης ήδη υιοθετούνται και από άλλες χώρες-μέλη της Ένωσης.

Ερωτηθείς από το «Π» σχετικά με τις πληροφορίες για την απόρριψη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της επιβολής πλαφόν στην τιμή του αερίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Αθήνα θα επιμείνει σε αυτό το μέτρο, υπενθυμίζοντας ότι έχει την υποστήριξη άλλων 14 χωρών-μελών της ΕΕ και τόνισε ότι η κυβέρνηση ελπίζει ότι τελικά θα υιοθετηθεί, ενώ διαβεβαίωσε ότι ακόμα κι αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή συμφωνία, η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει την κοινωνία, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών ορίων.

Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά και τις νέες προκλήσεις από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Γ. Οικονόμου έκανε λόγο για ρητορικό παροξυσμό στα όρια της υστερίας από την Άγκυρα, που έχει ως στόχο η Ελλάδα να αλλάξει την πολιτική της, και τόνισε ότι η χώρα δεν χάνει την ψυχραιμία της, δεν τρομοκρατείται και ότι θα συνεχίσει σε όλα τα φόρα να αποδομεί την τουρκική επιθετικότητα με βάση το Διεθνές Δίκαιο, όπως κάνει ως τώρα, επαναλαμβάνοντας ότι η πολιτική της Τουρκίας παραμένει αδιέξοδη.

Για το ενδεχόμενο «ατυχήματος» στο πεδίο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε και πάλι την υστερία της Τουρκίας, ωστόσο, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παραμένει παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή και ότι η αποτρεπτική δύναμή της είναι δύναμη ειρήνης. Παράλληλα, τόνισε ότι θεωρεί αυτονόητο ότι στη χώρα υπάρχει αρραγές εθνικό μέτωπο έναντι των προκλήσεων της Τουρκίας, ωστόσο, για άλλη μια φορά απέρριψε το ενδεχόμενο σύγκλισης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας, μάλιστα, ότι κάτι τέτοιο θα δραματοποιούσε περισσότερο την κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: «Η επένδυση της Google θα φέρει 2 δισ. ευρώ ως το 2030 και 20.000 νέες θέσεις εργασίας» (video)

Υποκλοπές – Αιχμές Σπηλιωτόπουλου κατά Μητσοτάκη: «Σε άλλες χώρες έχουν παραιτηθεί» (Video)

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Λάθος κάποιοι να δηλητηριάζουν την κοινή τους γνώμη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42