search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:54
MENU CLOSE

Πούτιν: Έτοιμη η Δύση να διαπράξει αιματηρή σφαγή στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ

29.09.2022 19:22
Untitled design
Photo: Sputnik

Η Δύση είναι έτοιμη να προκαλέσει «έγχρωμες επαναστάσεις» και «λουτρό αίματος» σε οποιαδήποτε χώρα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, στην οποία μετέχουν πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

«Ξέρουμε ότι η Δύση εκπονεί σενάρια για να υποδαυλίσει νέες συγκρούσεις στον χώρο της ΚΑΚ. Όμως έχουμε ήδη αρκετές», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε επίσης ότι οι συρράξεις στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και ιδίως εκείνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι «φυσικά» το αποτέλεσμα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης.

«Αρκεί να δούμε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αυτό που συμβαίνει στα σύνορα ορισμένων χωρών της ΚΑΚ. Όλα αυτά, φυσικά, είναι αποτελέσματα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης», υποστήριξε.

Στο παρελθόν ο Πούτιν είχε χαρακτηρίσει την κατάρρευση της ΕΣΣΔ «τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή» του 20ού αιώνα.

Ο ίδιος σημείωσε πως οι γεωπολιτικοί αντίπαλοι της Ρωσίας, «όπως είδαμε πρόσφατα», είναι έτοιμοι να χτυπήσουν οποιαδήποτε χώρα, να τη μετατρέψουν στο επίκεντρο της κρίσης, να προκαλέσουν έγχρωμη επανάσταση και να εξαπολύσουν μια αιματηρή σφαγή. «Όλα αυτά δεν τα είδαμε μόνο μια φορά», είπε.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, αυτό συμβαίνει για να αποτραπεί ο σχηματισμός μιας πιο δίκαιης παγκόσμιας τάξης – η Δύση προσπαθεί να αναζωπυρώσει παλιές συγκρούσεις, δημιουργώντας νέα προβλήματα και κρίσεις.

Ο Πούτιν είπε ότι μια «πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη» είναι σε διαδικασία σχηματισμού «μέσω μιας δύσκολης διαδικασίας». «Μια μονοπολική ηγεμονία καταρρέει αμείλικτα, είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα την οποία η Δύση αρνείται κατηγορηματικά να αποδεχθεί. Και βλέπουμε τι απορρέει από αυτό», συνέχισε. «Προσκολλημένη στο παρελθόν και προσπαθώντας να επιβάλει μια πολιτική υπαγόρευσης σε όλους τους τομείς, από τις διεθνείς σχέσεις μέχρι την οικονομία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, αυτή η περίφημη συλλογική Δύση δημιουργεί νέα προβλήματα και νέες κρίσεις», υποστήριξε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης:

Νέο σενάριο τρόμου από το Reuters: Η Ευρώπη προετοιμάζεται για black out στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας

Εκρήξεις Nord Stream: Ανάμειξη ξένου κράτους «βλέπει» το Κρεμλίνο – Σκόπιμο σαμποτάζ το ΝΑΤΟ (Video)

Ρωσία: Την Παρασκευή η επίσημη προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:51