search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:23
MENU CLOSE

Google Doodle: Η Google τιμά την Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών (Video)

05.10.2022 08:23
doodle new

Την παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών τιμά η Google με το σημερινό της Doodle! Η συγκεκριμένη Παγκόσμια Ημέρα καθιερώθηκε το 1994 μετά από απόφαση της Unesco για τη Σύσταση σχετικά με το καθεστώς των εκπαιδευτικών, η οποία υπεγράφη το 1966 και καταγράφονται «σημεία αναφοράς» σχετικά με τα δικαιώματα και τις ευθύνες των εκπαιδευτικών και «πρότυπα» που αφορούν στην αρχική τους εκπαίδευση, την επιμόρφωση, τον τρόπο πρόσληψης, τους όρους απασχόλησης και τις συνθήκες διδασκαλίας και μάθησης.

Ο εκπαιδευτικός (ο δάσκαλος ή ο καθηγητής) είναι ο δημόσιος λειτουργός που πραγματικά επιτελεί ένα λειτούργημα καθώς από τα «χέρια» του θα περάσει όχι απλά ο μαθητής αλλά ο αυριανός πολίτης κάτι που πρακτικά σημαίνει πως το έργο του είναι το εξαιρετικά σημαντικό και πρέπει να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία με τον απαραίτητο σεβασμό.

Στόχος της παγκόσμιας ημέρας εκπαιδευτικών είναι να επικεντρωθεί στην εκτίμηση, αξιολόγηση και βελτίωση των εκπαιδευτικών του κόσμου και να δώσει την ευκαιρία να εξετάσουν τα ζητήματα που σχετίζονται με τους εκπαιδευτικούς και τη διδασκαλία.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών συνδιοργανώνεται σε συνεργασία με την UNICEF, το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη, τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και τη Διεθνή Εκπαίδευση. Επιπλέον, η UNESCO δηλώνει ότι όλοι μπορούν να βοηθήσουν στον εορτασμό αυτού του επαγγέλματος, μέσω της ευαισθητοποίησης σε ζητήματα διδασκαλίας.

Διαβάστε επίσης

GNTM 5: Η Χατζηπαντελή έφυγε, η Μαίρη Βιτινάρος έρχεται – Αναλαμβάνει χρέη model instructor

«Dog alert» για την Πάρις Χίλτον: Ψάχνει τον σκύλο της με… drones και επτά ομάδες ντετέκτιβ

Ελένη Ράντου: «Στην τηλεόραση μετά από μια ηλικία δεν τους αφοράς» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:21