search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:50
MENU CLOSE

Βίντεο με μετανάστες να δέχονται επίθεση από το τουρκικό λιμενικό δημοσίευσε ο Μηταράκης

05.10.2022 17:33
turkia-limeniko

Ένα βίντεο στο οποίο διακρίνονται μετανάστες σε βάρκα να δέχονται επίθεση από το τουρκικό λιμενικό δημοσίευσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Χωρίς να διευκρινίζει τον χρόνο της λήψης του βίντεο, ο κ. Μηταράκης αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Υλικό που δείχνει το τουρκικό λιμενικό να σπρώχνει με την βία μετανάστες στην Ελλάδα παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και την κοινή δήλωση της ΕΕ. Αυτό το βίντεο τραβήχτηκε από έναν πρόσφυγα ο οποίος σώθηκε από την Ελλάδα. Αυτή, είναι επιπλέον απόδειξη της εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία».

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος του Spiegel Γιώργος Χρηστίδης, το βίντεο – το οποίο είχε δημοσιοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου 2019 – είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην Τουρκία για τη βία κατά των προσφύγων, με αποτέλεσμα να ζητήσει συγγνώμη το τουρκικό Λιμενικό, ενώ υποστήριξε ότι έκανε χρήση βίας καθώς δεν μπορούσε να σταματήσει αλλιώς το σκάφος των προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πρόσφυγες που επέβαιναν στη βάρκα, το τουρκικό Λιμενικό πραγματοποιούσε επιχείρηση αναχαίτισης, εμποδίζοντας τη βάρκα να περάσει στα ελληνικά ύδατα. Tελικά τους οδήγησαν πίσω στην Τουρκία και τους κράτησαν στο Δικελί, απέναντι από τη Λέσβο, στο πλαίσιο της ευρωτουρκικής συμφωνίας για το προσφυγικό.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: Δεν τίθεται ζήτημα μείωσης ωραρίου των καταστημάτων, δεν είναι εποχή για προβλήματα σε εργαζόμενους-επιχειρήσεις

Χαρίτσης σε Άδωνη-Παπαθανάση: «Πρόκληση η υπόθεση Μαραβέγια – Έκθετη η κυβέρνηση»

Υποκλοπές: «Βέλη» Τζαβάρα κατά Μητσοτάκη για Ανδρουλάκη-Κουκάκη – «Παραβίαση του Συντάγματος» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:46