search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:21
MENU CLOSE

Nord Stream: Οι πρώτες υποβρύχιες εικόνες από τις ζημιές στον αγωγό (photos)

18.10.2022 12:39
nordstream_ypovryxia

Η σουηδική εφημερίδα Expressen έφερε στη δημοσιότητα τις πρώτες υποβρύχιες εικόνες από τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream, ο οποίος υπέστη ζημιές μετά από έκρηξη, τα αίτια της οποίας ακόμα διερευνώνται.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τουλάχιστον πενήντα μέτρα της γραμμής φυσικού αερίου φαίνεται να έχουν καταστραφεί, 80 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Βαλτικής Θάλασσας.

«Εδώ σημειώθηκαν οι εκρήξεις που κλιμάκωσαν τη γεωπολιτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Στον βυθό, 80 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Βαλτικής Θάλασσας, η Expressen βιντεοσκόπησε τους τρυπημένους αγωγούς φυσικού αερίου του Nord Stream 1.

Η υποβρύχια κάμερά μας καταγράφει μεγάλες ρωγμές στον πυθμένα πριν φτάσει στον χαλύβδινο σωλήνα από σκυρόδεμα που διαλύθηκε κατά το σαμποτάζ», αναφέρει το σουηδικό μέσο.

«Τουλάχιστον πενήντα μέτρα του αγωγού φυσικού αερίου φαίνεται να λείπουν μετά την έκρηξη, η οποία είχε μέγεθος 2,3 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ», γράφει η Expressen.

Η σουηδική εφημερίδα ερεύνησε ένα από τα σημεία των εκρήξεων με τη βοήθεια ενός drone.

Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη καταφέρει να ταυτοποιήσουν ποιος εμπλέκεται, ωστόσο από την πρώτη στιγμή υποψιάζονται τη Ρωσία για δολιοφθορά, κάτι που η Μόσχα αρνείται κατηγορηματικά.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί στο Κίεβο – Ένας νεκρός στο Νικολάεφ (Videos)

Σπάνιο φαινόμενο στην Καλιφόρνια: Φωτογράφος απαθανάτισε ένα λευκό ουράνιο τόξο (video)

Παρίσι: Δίωξη για ανθρωποκτονία και βιασμό σε 24χρονη για τη φρικτή δολοφονία της Λόλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:20