search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:06
MENU CLOSE

Champions League: Πρώτη και καλύτερη η Πόρτο, εκτός Ευρώπης η Ατλέτικο – Στο Europa η Λεβερκούζεν (Videos)

01.11.2022 21:56
porto-124-new

Τι κι αν ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο του Champions League με δύο σερί ήττες; Η Πόρτο πήρε… φόρα και με ένα καταπληκτικό φίνις στη φάση των ομίλων, έφτασε το “4Χ4” νικώντας αρκετά εύκολα και την Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-1 και κατέκτησε την πρωτιά στο γκρουπ, προσπερνώντας στην 6η και τελευταία αγωνιστική και την Μπριζ, η οποία έμεινε στο 0-0 με τη Λεβερκούζεν στην “BayArena” και τερμάτισε στη 2η θέση.

Ο ένας βαθμός, πάντως, αποδείχθηκε “χρυσός” για τους Γερμανούς, καθώς τους έδωσε το “εισιτήριο” για τα play off του Europa League. Στον αντίποδα, η Ατλέτικο Μαδρίτης, μετά τον αποκλεισμό της απ’ τους “16” του Champions League, έμεινε 4η κι οριστικά εκτός Ευρώπης μετά από πάρα πολλά χρόνια στο βράδυ μάλιστα που ο “Τσόλο” Σιμεόνε έφτασε τους 596 αγώνες στους “ροχιμπλάνκος” και ισοφάρισε το “στοιχειωμένο” ρεκόρ του Μιγκέλ Μουνιόθ σε πάγκο ισπανικής ομάδας.

Η Πόρτο νίκησε πολύ εύκολα την Ατλέτικο, “χτυπώντας” δύο φορές πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα 25 λεπτά. Ο Μεχντί Ταρεμί, με το 12ο τέρμα του σε 16 επίσημα ματς την εφετινή σεζόν, άνοιξε το δρόμο για τους “δράκους” κι ο Εουστάκιο στο 24′ “σφράγισε” από νωρίς το τρίποντο για την Πόρτο, η οποία έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες στο υπόλοιπο παιχνίδι για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων το αυτογκόλ του Μαρκάνο διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Την ίδια ώρα, η -βελτιωμένη με τον Τσάμπι Αλόνσο στον πάγκο της- Λεβερκούζεν πίεσε πολύ την Μπριζ για να φτάσει στη νίκη, όμως απ’ τη μία τα δοκάρια (Σικ) κι απ’ την άλλη ο Μινιολέ κράτησαν το “μηδέν” στη βελγική άμυνα, αν και το τελικό 0-0, δεν… χάλασε ιδιαίτερα τις “ασπιρίνες”.

Διαβάστε επίσης:

Μαρινάκης: Αν ο Μπαλτάκος θέλει αμοιβή, να παραιτηθεί και να προσληφθεί ως δικηγόρος

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η απάντηση του πατέρα του για τις σχέσεις τους – «Ψεύτικα προφίλ διαστρεβλώνουν την αλήθεια»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παίκτης της Εβδομάδας στην Ανατολική Περιφέρεια του NBA

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:06