search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 01:51
MENU CLOSE

Σταϊκούρας για επίδομα θέρμανσης: Μέσα στην εβδομάδα η ΚΥΑ – Δεν θα υπάρξει νέο Fuel Pass (Video)

01.11.2022 10:33
staikouras-eurogroup-2

Μέσα στην εβδομάδα, εκτός απροόπτου, θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης.

Αυτό γνωστοποίησε ο Χρήστος Σταϊκούρας σημειώνοντας ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει εντός του Νοεμβρίου.

Επίσης υπενθύμισε ότι συνεχίζεται για ένα ακόμη εξάμηνο ο μειωμένος ΦΠΑ σε εστίαση, μεταφορές, κινηματογράφους, σχολές χορού κα.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε εκ νέου ότι τη συγκεκριμένη περίοδο υλοποιούνται τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και απέκλεισε να υπάρξει Fuel Pass 3. Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέα μέτρα το επόμενο έτος ανάλογα με τις εξελίξεις.

Όπως επεσήμανε ο Χρήστος Σταϊκούρας, «αποτελεί στοιχείο προβληματισμού η διόγκωση του ιδιωτικού χρέους σε αυτές τις κρίσεις» και τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους», φέροντας ως παράδειγμα προς αποφυγή τη Βρετανία που βρέθηκε στο στόχαστρο των αγορών.

Σχετικά με τον πληθωρισμό και την εκτίμηση της Eurostat για τον εναρμονισμένο πληθωρισμό στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ο νέος προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει πρόβλεψη που θα τείνει στο 10% ενώ η εκτίμηση του οικονομικού επιτελείου είναι ότι και το επόμενο έτος θα παραμείνει υψηλός, αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η επιβράδυνση στον ρυθμό ανόδου του πληθωρισμού «δεν είναι στοιχείο πανηγυρισμού» και επανέλαβε ότι απαιτούνται μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης:

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Πρεμιέρα αύριο με 51 προϊόντα και ειδική σήμανση (Photo)

Επισιτιστική κρίση: Τι σημαίνει η κατάρρευση της συμφωνίας για τα σιτηρά

«Σπίτι μου»: Το νέο πρόγραμμα στέγασης για νέους σε 11 ερωταπαντήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06