search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:38
MENU CLOSE

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Χρησιμοποιούσε την εφαρμογή «e-mule» για να «κατεβάζει» υλικό παιδικής πορνογραφίας

03.11.2022 18:40
papatheodorou-1-new

Καθημερινές είναι πλέον οι αποκαλύψεις για τη δράση του βραβευμένου συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου σχετικά με το υλικό παιδικής πορνογραφίας, υπόθεση για την οποία προφυλακίστηκε στις 26 Οκτωβρίου.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο συγγραφέας χρησιμοποιούσε την διαδικτυακή εφαρμογή «e-mule» για να κατεβάζει τα βίντεο που, όπως υποστήριξε, θα χρησιμοποιούσε για τη συγγραφή του νέου του βιβλίου.

Σύμφωνα με την Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, η οποία μίλησε στο Mega, η εφαρμογή αυτή υπάρχει εδώ και 20 χρόνια στο διαδίκτυο, απλά η διαφορά της με τις νεότερες, όπως το Dropbox, είναι ότι βρίσκει αρχεία στο cloud και όχι από τον σκληρό δίσκο κάθε υπολογιστή.

«Χρησιμοποιείται σαν ένα δίκτυο ανταλλαγής αρχείων. Γίνεται η αναζήτηση μέσα από συγκεκριμένες λέξεις και ετικέτες. Όταν κάποιος θέλει να κατεβάσει κάτι, ξέρει και τη συνάφεια του αντικειμένου που θα κατέβει», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Ιωάννου.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγγραφέας ισχυρίστηκε ότι τα αρχεία που βρέθηκαν στους σκληρούς δίσκους του (πάνω από 100), αρχεία παιδικής πορνογραφίας με παιδιά 10 έως 12 ετών, τα είχε γιατί έκανε έρευνα για νέο βιβλίο που επρόκειτο να γράψει. Ωστόσο, όσα είπε δεν έπεισαν τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, αλλά ούτε και τους δικαστικούς λειτουργούς που διέταξαν την προφυλάκισή του.

Από την πλευρά της αστυνομίας, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ANT1 ανέφερε πως «η σύλληψη έγινε στις 18 Οκτωβρίου και η προφυλάκιση στις 26 Οκτωβρίου. Ο λόγος που δεν υπήρξε ανακοίνωση είναι γιατί συνεχίστηκε η ερευνά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συσχετισμό με άλλες υποθέσεις της Δίωξης». Διευκρίνισε επίσης ότι «από την έρευνα που έκαναν τα στελέχη της Δίωξης επί πέντε μήνες, προέκυψε ότι, φαίνεται να μην σχετίζεται με άλλες υποθέσεις, η συγκεκριμένη υπόθεση».

Επίσης, Βασίλης Παπαθεοδώρου σε ηχητικό απόσπασμα που δημοσιεύει το STAR , ακούγεται να περιγράφει τις επισκέψεις του σε σχολεία και να λέει προτιμά τη συζήτηση με τα παιδιά, ενώ σε  συνέντευξή του χαρακτήριζε τη νέα γενιά «μπλεγμένη» και αποκάλυψε ότι μιλούσε μέσω social media και στο τηλέφωνο με μαθητές Λυκείου για να νιώθουν ότι έχουν έναν μεγάλο φίλο.

Διαβάστε επίσης:

Κολωνός: «Μιλούσα με τη 12χρονη από επαγγελματικό ενδιαφέρον» – Τι λέει ο δημοσιογράφος που συνομιλούσε με το κορίτσι (Video)

Πέθανε ο εφοπλιστής Παναγιώτης Ηλιόπουλος – Στη Ραφήνα η κηδεία του

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Πρώτη σύλληψη μετά τα τέσσερα νέα εντάλματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:36