search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:15
MENU CLOSE

Διάβημα προς την Τουρκία για την απαγόρευση εισόδου Τζιτζικώστα προανήγγειλε ο Δένδιας

07.11.2022 17:27
Nikos Dendias_new

Διάβημα προς την Τουρκία θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση για το επεισόδιο με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και την απαγόρευση της εισόδου από τις τουρκικές αρχές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Δένδιας είπε ότι με ρηματική διακοίνωση η πρεσβεία μας στην Άγκυρα θα ζητήσει εξηγήσεις από την Τουρκία για την παρεμπόδιση εισόδου του Περιφερειάρχη Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Κρατούμενος στη Σμύρνη για 6 ώρες 

Απίστευτο περιστατικό στην Τουρκία με πρωταγωνιστή τον περιφερειάρχη Κεντρικής ΜακεδονίαςΑπόστολο Τζιτζικώστα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζιτζικώστας έφτασε στο λιμάνι της Σμύρνης το πρωί του Σαββάτου (05/11) με τη νέα γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα τουρκικά παράλια, για να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM), ωστόσο βρέθηκε κρατούμενος χωρίς καμία αιτία.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Τζιτζικώστας οδηγήθηκε σε ένα γραφείο από το πρωί του Σαββάτου και οι τουρκικές αρχές δεν του εξήγησαν καν το λόγο που δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά το νέο τουρκικό επεισόδιο άνευ προηγουμένου, αποχώρησε και επέστρεψε στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών».

Απόστολος Τζιτζικώστας: Με το αεροπλάνο του Δένδια έφυγε από τη Σμύρνη

Στη 1 τη νύχτα αναχώρησε από τη Σμύρνη ο Απόστολος Τζιτζικώστας, με το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε στην Ελλάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον υπουργό Εξωτερικών.

Το αεροσκάφος με τον Νίκο Δένδια παρέλαβε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τους συνεργάτες τους και τους αποβίβασε στην Ελευσίνα. 

«Σας ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Τέλος καλό, όλα καλά» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο περιφερειάρχης. 

«Προβοκάτορας» για τουρκικά ΜΜΕ

Στο μεταξύ ο φιλοκυβερνητικός τουρκικός Τύπος κατηγορεί τον περιφερειάρχη για το συμβάν. Η εφημερίδα Ακσάμ γράφει: «Ο Εκρέμ Ιμάμογλου θα φροντίσει για τον Έλληνα προβοκάτορα», ενώ το TRT υποστηρίζει ότι «ο Έλληνας αξιωματούχος Τζιτζικώστας χρησιμοποίησε ως δικαιολογία το τεχνικό πρόβλημα, δεν μπήκε στην Τουρκία».

Κοντέιρο: Πλήρης αλληλεγγύη στον Απόστολο Τζιτζικώστα

Για «απαράδεκτη» κατάσταση έκανε λόγω ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ, Βάσκο Άλβες Κορντέιρο, εκφράζοντας την πλήρη αλληλεγγύη του «στον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία για να συμπροεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση – ARLEM».

»Ευχαριστούμε την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Τουρκία για την υποστήριξη. Αυτή η κατάσταση είναι απλώς απαράδεκτη. Ζήτησα από το Προεδρείο της ARLEM να το εξετάσει στην επόμενη συνεδρίαση ενόψει της κατάλληλης απάντησης», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης: Κερδοσκοπία εις βάρος των πολιτών και από τις τράπεζες

Νάσος Ηλιόπουλος: Το μόνο “κέντρο” που χρησιμοποιούσε το Predator, είναι το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Συγκρίσεις με Novartis, «δείχνει» ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτική ανωμαλία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50