search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 21:52
MENU CLOSE

Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για τα καυσόξυλα (Video)

14.11.2022 09:55
kausoxyla_new

Ανοιχτή είναι από την περασμένη Δευτέρα (7/11) η πλατφόρμα myΘέρμανση για τις αιτήσεις του φετινού επιδόματος θέρμανσης.

Οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου ενώ συνολικά οι δικαιούχοι υπολογίζονται σε 1,3 εκατομμύρια

Δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης φέτος είναι φυσικά πρόσωπα, τα οποία για να ζεσταθούν, καταναλώνουν:

  • πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
  • φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
  • φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
  • βιομάζα (πέλετ)
  • θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

Το επίδομα, σε πρώτη φάση θα το λάβουν εκείνοι που ήταν και πέρυσι δικαιούχοι ενώ οι πληρωμές, σύμφωνα με την ΚΥΑ θα γίνουν σε τρεις φάσεις.

Το ύψος του επιδόματος θα κυμαίνεται από 100 έως και 800 ευρώ, ενώ τα κριτήρια είναι αυξημένα σε σχέση με πέρυσι (εισοδηματικά και περιουσιακά).

Σε ό,τι αφορά τα καυσόξυλα το επίδομα θέρμανσης χορηγείται στην περίπτωση που οι αγορές έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουνίου 2022 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023.

Οι αιτήσεις και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να υποβληθεί στην πλατφόρμα myΘέρμανση μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, με την πρώτη πληρωμή για τους παλαιούς δικαιούχους να πραγματοποιείται στις 21 Δεκεμβρίου 2022.

Σε περίπτωση που η αξία αγοράς υπολείπεται του ανωτέρω ορίου, ο δικαιούχος λαμβάνει επίδομα ίσο με το ήμισυ της αξίας των αγορών που πραγματοποίησε το ίδιο διάστημα.

Αυτοί οι δικαιούχοι θα λάβουν ως προκαταβολή το σύνολο του ποσού που τους είχε χορηγηθεί το προηγούμενο έτος.

Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ) τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 10.000 κατοίκων (πέρυσι το όριο ήταν οι 2.500 κάτοικοι).

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου: Πότε θα γίνουν οι «εορταστικές» πληρωμές

Βενζίνη: Έχουμε τη δεύτερη ακριβότερη στην Ευρώπη

ΕΦΚΑ – ΟΑΕΔ: Εβδομάδα πληρωμών για πάνω από 80.000 δικαιούχους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 21:49