search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:51
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: «Aναδρομική ισχύ του νόμου για τις υποκλοπές- Η πολιτική ευθύνη για τις παρακολουθήσεις στον Μητσοτάκη» (Video)

15.11.2022 21:54
Androulakis Mega synenteyxi- new

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα των υποκλοπών εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ έκανε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό επαναλαμβάνοντας ότι έχει την πολιτική ευθύνη για όλα όσα έχουν συμβεί και για το ότι επί μήνες απαντούσε αρνητικά σε κάθε πρόταση και προτροπή του ΠΑΣΟΚ για τις αναγκαίες θεσμικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες.

Τονίζοντας ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση πολλές από τις ρυθμίσεις του νόμου που μπαίνει σε διαβούλευση, ο κ. Ανδρουλάκης έσπευσε να διαφωνήσει με την πρόβλεψη ενημέρωσης του πολιτικού προσώπου που παρακολουθείται μετά από μία τριετία. Μάλιστα, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τον κάλεσε να έχει ο νόμος αναδρομική ισχύ, ώστε το «όλα στο φως» να συμβεί πριν από τις εκλογές.


Ο ίδιος ωστόσο εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα πετύχει μέχρι τις εκλογές τη νόμιμη ενημέρωσή του, ώστε να ξέρει και ο ελληνικός λαός πριν τις κάλπες, γιατί η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε για εθνικούς λόγους. «Εγώ δεν φοβάμαι την αλήθεια. Πρέπει άμεσα κάθε θιγόμενο πρόσωπο που αποδεικνύεται ότι δεν έχει κάνει κάτι να ενημερώνεται», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης υπενθυμίζοντας ότι έχει καταθέσει από το καλοκαίρι μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο αλλά ουδεμία κινητικότητα καταγράφηκε από τότε μέχρι τώρα. Τη Δευτέρα, όπως ανέφερε, κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόρριψης από την ΑΑΔΕ του αιτήματος για ενημέρωση, ενώ σε καθημερινή βάση από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα θέτει το ζήτημα της άρσης του απορρήτου.

Οι λόγοι της  παρακολούθησης Ανδρουλάκη και οι πρωτοβουλίες του Ευρωκοινοβουλίου

Σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη οι λόγοι της παρακολούθησής του συνδέονται με το ενδιαφέρον τους για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι δεν υιοθετεί τις “λίστες” που κυκλοφορούν, αλλά την “γραμμή” της μάχης για την αποκάλυψη της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών. Ζητεί επίσης από τον Πρόεδρο της Βουλής να δημιουργήσει το πλαίσιο για τον έλεγχο των κινητών των βουλευτών, όπως έγινε και γίνεται στο ευρωκοινοβούλιο. Επισήμανε δε ότι έρχεται άμεσα δέσμη παρεμβάσεων νομοθετικού χαρακτήρα για το θέμα και στο ευρωκοινοβούλιο.

«Εγώ είμαι εκπρόσωπος του ορθού λόγου. Όποιος από αυτούς που συμπεριλαμβάνονται στις διάφορες “λίστες” έχει κάποια πληροφορία τον προτρέπω να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη», λέει ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος ερωτηθείς για το αν η υπόθεση των υποκλοπών έβαλε «ταφόπλακα» σε πιθανά μετεκλογικά σενάρια συνεργασίας με τη ΝΔ απάντησε ότι η δική του αγωνία είναι να μην ισχύσουν μετεκλογικά τα δύο κακά σενάρια που αφορούν την επανάληψη του μοντέλου διακυβέρνησης της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που απέτυχε. «Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ την πρώτη Κυριακή θα πάρω την πρωτοβουλία για σταθερότητα και προοπτική της χώρας».

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Βαξεβάνης: Καλείται να καταθέσει για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Υποκλοπές: Τι αλλάζει το σχέδιο νόμου για απόρρητο και ΕΥΠ – Μετά από 3 χρόνια η ενημέρωση του παρακολουθούμενου

Κουτσούμπας: Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ



google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:51