search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 09:18
MENU CLOSE

Η Ελλάδα θα στείλει νέο στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία – Ενημέρωση μέσω …ΗΠΑ (Video)

17.11.2022 22:43
austin

Από τον Λόιντ Όστιν, τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, έγινε γνωστό πως η Ελλάδα πρόκειται να ενισχύσει περαιτέρω τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, αποστέλλοντας βλήματα των 155 χιλιοστών.

Ο Αμερικανός υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Μαρκ Μάιλι, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις χώρες που θα στείλουν εκ νέου στρατιωτικό υλικό στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Ανάμεσά τους ανέφερε και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η Σουηδία στέλνει πακέτο αεράμυνας ύψους 287 εκατομμυρίων δολαρίων, η Ισπανία δύο επιπλέον συστήματα και πυραύλους HAWK, ενώ ο Καναδάς στέλνει πακέτο αμυντικής υποστήριξης 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τον Όστιν, η Γερμανία πρόκειται να ενισχύσει τις δυνατότητες του πυροβολικού στην Ουκρανία και παρέχει πυραύλους σε συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης.

Η Ελλάδα, όπως είπε, ανακοίνωσε τη μεταφορά παρτίδων βλημάτων των 155 χιλιοστών και η Πολωνία ανακοίνωσε την παράδοση πρόσθετων πυρομαχικών για πυροβολικό και άρματα μάχης, καθώς και συστήματα αεράμυνας μικρής εμβέλειας.

«Αυτές οι συνεισφορές θα οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές», τόνισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για Ρουβίκωνα: Καταδικάζουμε την άνανδρη επίθεση στο σπίτι του Άδωνι Γεωργιάδη

ΗΠΑ: 22 βουλευτές πιέζουν να μην δοθούν τα F-16 στην Τουρκία (Video)

Πολυτεχνείο: Αγωνιστικό «παρών» με «πι» στην πορεία έδωσε η Αλέκα Παπαρήγα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 09:18