search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:35
MENU CLOSE

Ιωάννα Κολοβού: Εικόνες ντροπής από τη βίαιη εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της – Η απάντηση της ΕΛΑΣ

21.11.2022 17:14
kolovou_exosi_new

Ντροπή προκαλούν οι εικόνες από τη βίαιη εισβολή των αστυνομικών στο σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού στα Ιλίσια.

Το πρωί της Δευτέρας (21/11), αστυνομικοί, παρουσία δικαστικό επιμελητή, έσπασαν την πόρτα προκειμένου να γίνει η έξωση της ιδιοκτήτριας, καθώς έχασε την πρώτη της κατοικία λόγω χρεών 15.000 σε πιστωτικές κάρτες.

«Σπάσανε την πόρτα και ο κλητήρας με χτύπησε. Με κλειδαρά και ηλεκτρικό πριόνι την έσπασαν. Δεν έχω σπίτι να μείνω, θα μένω σε σπίτια φίλων. Από τις 5:30 είχαν έρθει», είπε νωρίτερα η κ. Κολοβού στο OPEN.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η ομάδα «Ζωγράφου Ανυπότακτη Πόλη» στο Facebook, όπου η πόρτα της μοναδικής κατοικίας της δημοσιογράφου είναι διαλυμένη:

Τι λέει η ΕΛΑΣ για την παρουσία των αστυνομικών

Διευκρινίσεις για τον ρόλο της αστυνομίας στην «επιχείρηση» για την έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, από το σπίτι της στου Ζωγράφου, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και καταγγελιών, έδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με μια σύντομη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου.

Στην ενημέρωση της, η ΓΑΔΑ υποστηρίζει ότι η παρουσία των αστυνομικών στο σημείο που έγινε η έξωση, ήταν για την παροχή συνδρομής στον δικαστικό επιμελητή, «μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ:

«Σχετικά με τη διαδικασία έξωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα (21-11-2022) το πρωί, σε οικία ημεδαπής στην περιοχή του Ζωγράφου, διευκρινίζεται ότι ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του (άρθρο 160 του Π.Δ. α41/91)».

Διαβάστε επίσης:

Αποζημίωση από την Τουρκία θα διεκδικήσει η 39χρονη που τραυματίστηκε στην Κωνσταντινούπολη

Κιβωτός του Κόσμου: Νέοι μάρτυρες στην Εισαγγελία Ανήλικων – Τέσσερα πρόσωπα «στο μικροσκόπιο» για δύο αδικήματα (Videos)

Αιχμές ΑΔΑΕ για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ – «Ανεπαρκείς οι εγγυήσεις διαφάνειας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:28