search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:53
MENU CLOSE

Μεξικό: Σκαρφάλωσε  στην πυραμίδα των Μάγια ενώ απαγορεύεται – Παραλίγο… να τη λιντσάρουν (Video)

22.11.2022 10:14
maya pyramids new

Ολοι οι λαοί έχουν τα ιερά και τα όσια τους. Εχουν τα μνημεία τους που αποτελούν την πολιτιστική τους παρακαταθήκη.

Στο Μεξικό ένα από αυτά τα μνημεία είναι η διάσημη πυραμίδα Ελ Καστίγιο στην αρχαιολογική τοποθεσία Τσιτζεν Ιτζα. Και όταν κάποιος τουρίστας αθελά του ή ηθελημένα δείχνει ότι δεν σεβεται τους κανόνες συμπεριφορας που πρέπει να ισχύουν ως προς αυτά τα μνημεία τότε ο θυμός των λαών είναι μεγάλος.   

Ετσι και στο Μεξικό παραβιάζοντας τους κανόνες που απαγορεύουν το σκαρφάλωμα στις μεγαλοπρεπείς πυραμίδες που δημιούργησε ο πολιτισμός των Μάγια, τουρίστρια ανέβηκε τα περίπου 90 σκαλοπάτια του Ναού του Κουκουλκάν.

Πιθανόν για να θαυμάσει τη θέα ή να ποζάρει για φωτογραφίες. Προφανώς είχε άγνοια του τι ισχύει ή μπορεί και να αδιαφόρησε.

Οι κινήσεις της όμως έγιναν σύντομα αντιληπτές από άλλους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που εξαγριώθηκαν από το θράσος της και άρχισαν να της φωνάζουν να κατέβει, ζητώντας να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή!

Παραλίγο να την λιντσάρουν

Όταν τελικά κατέβηκε από την πυραμίδα, ορισμένα άτομα από το πλήθος άρχισαν να της πετούν νερό και πλαστικά μπουκάλια, να κινούνται επιθετικά προς το μέρος της για να τραβήξουν το καπέλο ή τα μαλλιά της, ενώ τριγύρω άλλοι τραβούσαν τη σκηνή με το κινητό τους.

Τελικά η γυναίκα μπόρεσε τελικά να απομακρυνθεί από το σημείο συνοδευόμενη από το προσωπικό φύλαξης του αρχαιολογικού χώρου.
Το μεξικανικό Ίδρυμα Ανθρωπολογίας και Ιστορίας εξέδωσε ανακοίνωση μερικές ώρες μετά την κυκλοφορία του βίντεο στα social media και στα τοπικά ΜΜΕ, διαβεβαιώνοντας ότι το μνημείο δεν έχει υποστεί καμία ζημιά.

Η τουρίστρια πάντως, σύμφωνα με την El Pais, θα κληθεί κατά πάσα πιθανότητα να πληρώσει ένα πολύ υψηλό πρόστιμο για την παραβίαση της νομοθεσίας που προστατεύει τις αρχαιότητες της χώρας.

Ένα απο τα Νέα Επτά Θαύματα

Το Τσιτσέν Ιτζά είναι μια μεγάλη προκολομβιανή αρχαιολογική περιοχή που χτίστηκε από τον πολιτισμό των Μάγια και βρίσκεται στη χερσόνησο Γιουκατάν, στο σημερινό Μεξικό.

Πρόκειται για Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, και υποδέχεται εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Το 2007, η εντυπωσιακή τοποθεσία ονομάστηκε ένα από τα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου μετά από παγκόσμια ψηφοφορία.

Διαβάστε επίσης

Φρίκη στη Γαλλία: 31χρονος βίασε και σκότωσε 14χρονη μαθήτρια

NASA: Στη Σελήνη, πέντε μέρες μετα την εκτόξευση του, το Artemis 1

Τουρκία: Χερσαία επιχείρηση κατά Κούρδων στη Συρία προανήγγειλε ο Ερντογάν (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:53