search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:05
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από Πάτρα: Αυτή η κυβέρνηση δεν βλέπει την Ελλάδα με κομματικά γυαλιά (Video)

22.11.2022 20:36
MITSOTAKIS-131-NEW

«Στο δρόμο για το αύριο της χώρας σταθμός μας σήμερα είναι η Πάτρα του 2022. Γιατί εδώ στην Αχαΐα συναντάμε σε μικρογραφία όλη τη διαδρομή της σύγχρονης Ελλάδος» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Πάτρα, σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας Αχαΐας.

«Το παρελθόν δείχνει το δρόμο. Το παρόν μας επιτρέπει να διδαχθούμε από αυτό ώστε να ερμηνεύσουμε όλοι μαζί το μέλλον.

Αποτέλεσε και αποτελεί πρωτεύουσα προόδου.

Αυτή η κυβέρνηση δεν βλέπει την Ελλάδα με κομματικά γυαλιά. Έχω την ελπίδα και θέτω ως στόχο ειδικά εδώ στην Αχαΐα η ΝΔ στις εκλογές του 2023 να είναι πρώτο κόμμα και η Αχαΐα γαλάζια.

Με την ΟΝΝΕΔ και τη νεολαία μας να δίνει πάντα το δυναμικό της παρόν. Το κριτήριό μας είναι ο ρόλος που ο κάθε τόπος μπορει να έχει για τη νέα Ελλάδα του 2030. Η Αχαΐα πρωταγωνιστεί σε αυτό το σχέδιο. Με αποτελέσματα που πείθουν και ενώνουν. Το διαπιστώνω παντού. Είναι αλήθεια ότι ποτέ άλλοτε δεν γνωρίσαμε τόσες πολλές κρίσεις σε τόσο λίγο χρόνο. Κι όμως σε ένα τέτοιο δυσμενές περιβάλλον η πατρίδα μας όχι μόνο στάθηκε όρθια αλλά ανέβηκε ψηλότερα, αυξάνοντας το δημόσιο πλούτο, μειώνοντας την ανεργία, στηρίζοντας το μέσο εισόδημα».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «οι Έλληνες πληρώνουν σήμερα λιγότερους φόρους και εισφορές όπως είχαμε δεσμευτεί. Πληρώνουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ όπως είχαμε δεσμευτεί. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε δύο φορές και θα αυξηθεί μία ακόμα. Και η Πολιτεία επιδοτεί το ηλεκτρικό ρεύμα, τη θέρμανση, τα καύσιμα υψώνοντας συνεχή αναχώματα στην εισαγόμενη ακρίβεια. Όλα αυτά ανακουφίζουν το παρόν χωρίς να ναρκοθετούν το μέλλον. Δεν ξεπερνούν τις δυνατότητές μας».

«Μειώνουμε το δημόσιο χρέος μας με τον πιο γρήγορο ρυθμό από όλα τα κράτη της ευρωζώνης. Μπορούμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για όσα θα ακολουθήσουν. Την αύξηση των απολαβών των συνταξιούχων. Πολλοί θα δουν μία ακόμα σύνταξη. Την οριστική κατάργηση για όλους της εισφοράς αλληλεγγύης. Οι γιατροί και οι ένστολοι θα δουν τις πρώτες αυξήσεις. Η μόνιμη μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες. Όλα αυτά είναι μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί όπως ίσχυσαν και εφαρμόστηκαν όλες οι φοροελαφρύνσεις για τις οποίες είχαμε δεσμευτεί τον Ιούλιο του 2019 και κάποιες ακόμα όπως η κατάργηση του φόρου στις γονικές παροχές μέχρι τις 800.000 ευρώ. Μαζί και το ψηφιακό κράτος. Προσχολική εκπαίδευση, το νέο σχολείο με τις πρώτες προσλήψεις εδώ και μία δεκαετία 24.700 εκπαιδευτικών, διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, εξειδικευμένη επαγγελματική παιδεία. Και τα πανεπιστήμιά μας απελευθερωμένα από το βραχνά του ασφυκτικού κρατικού ελέγχου.

Η ΔΑΠ δεν φοβήθηκε τις μεγάλες αλλαγές στο πανεπιστήμιο. Αγωνίζεστε για ένα καλυτερο δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο και δουλειά μας είναι να σας το προσφέρουμε.

Δεν θα κάνω πλήρη απολογισμό σήμερα του κυβερνητικού έργου. Θα πω για το σύστημα υγείας. ‘Αντεξε μέσα στη πανδημία. Τώρα αναπτύσσουμε δυναμικά την πρωτοβάθμια φροντίδα.

Και βέβαια κλείσαμε μια μεγάλη πληγή του παρελθόντος, εκκαθαρίσαμε όλες τις εκκρεμότητες με τις συντάξεις μας. Θα εκδίδονται σε λιγότερο από 60 ημέρες.

Μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να πω ότι ναι το είπαμε και το κάναμε».

Διαβάστε επίσης:

Πράσινη Αριστερά – Μαζί: Το ανάλγητο κράτος που κλέβει τους πολίτες του

Υποκλοπές: Τη Δευτέρα οι ακροάσεις Δημητριάδη, Λαβράνου, Μπίτζιου, Ντίλιαν

Κομισιόν: Για ένα έτος θα ισχύσει το πλαφόν στο φυσικό αέριο – Από 1η Ιανουαρίου σε ισχύ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:59