search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:35
MENU CLOSE

Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου: Να αποσυρθούν άμεσα οι βαριές κατηγορίες κατά του φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού

23.11.2022 21:47
enosi antapokriton xenou typou- new

Μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου για την προσαγωγή του μέλους της, φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στα Προσφυγικά, αλλά και της ποινικής δίωξής του με σοβαρές κατηγορίες.

Συγκεκριμένα η ένωση αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε τη δίωξη και τις βαριές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του συναδέλφου και μέλους της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Νίκου Πηλού.

Ο φωτορεπόρτερ βρισκόταν στην περιοχή «Προσφυγικά» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το απόγευμα της Τρίτης για ρεπορτάζ όταν έγινε επιχείρηση της αστυνομίας και προσήχθη, παρότι έκανε γνωστή την ιδιότητά του, είχε την κάμερά του και έδειξε τις δημοσιογραφικές του ταυτότητες.

Αφού υπέστη ταλαιπωρία και κράτηση για περίπου δέκα ώρες, ο κ. Πηλός αφέθηκε ελεύθερος με μια εκκρεμή ποινική δίωξη με σοβαρές κατηγορίες, που όμως δεν περιλαμβάνει την παραμικρή μαρτυρία ή στοιχείο εναντίον του.

Ο κ. Πηλός είχε κάθε έννομο συμφέρον να βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ασκήσει το επάγγελμά του. Καταδικάζουμε την παρακώλυση του δημοσιογραφικού έργου από τις ίδιες τις αρχές.

Αναμένουμε από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές και την πολιτεία να πράξουν τα δέοντα και το μέλος μας να απαλλαγεί άμεσα από τις κατηγορίες.

Ιδιαίτερη απογοήτευση προκαλεί επίσης η παρακώλυση του έργου των δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ στην ίδια περιοχή το πρωί της Τρίτης με τις αστυνομικές αρχές να την αποδίδουν σε προφορική εισαγγελική απόφαση. Στόχος των αρχών θα πρέπει να είναι να διευκολύνουν και όχι να εμποδίζουν το ρόλο των δημοσιογράφων.

Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μη, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Διαβάστε επίσης:

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου

Μουντιάλ 2022: Όλοι οι αγώνες σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ – Τρεις επιπλέον μήνες δωρεάν στους συνδρομητές

Παραμένει στο «Βήμα» ο Καρακούσης ως σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος – Εκδότης ο Πρετεντέρης, διευθυντής ο Μαντέλας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:34