search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:06
MENU CLOSE

Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα Προσφυγικά – Δεκάδες προσαγωγές (Photos/Videos)

22.11.2022 19:34
prosfygika – mat

Νέα έφοδο πραγματοποίησαν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την πρωινή επιχείρηση κατά την οποία φέρεται να συνελήφθη ένας από τους δράστες του εμπρησμού στα γραφεία της Real Group στο Μαρούσι.

Δυνάμεις των ΕΚΑΜ, ΜΑΤ και Δράση πραγματοποίησαν επιχείρηση, με δεκάδες προσαγωγές, αλλά και εκκένωση του 6ου κτιριακού μπλοκ όπου διαμένουν δεκάδες πρόσφυγες.

Σύμφωνα με εικόνες και video που έχουν αναρτηθεί στα social media, οι προσαχθέντες υποχρεώθηκαν να πέσουν στα γόνατα και ήταν δεμένοι πισθάγκωνα.

Η αστυνομία προχώρησε ακόμη στην προσαγωγή και φωτορεπόρτερ που ήταν στο σημείο καλύπτοντας την νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου

«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή και κράτηση για πάνω από τέσσερις ώρες ήδη του συναδέλφου μας και μέλος της Ένωσής μας Νίκου Πηλού.

Ο φωτορεπόρτερ βρισκόταν στην περιοχή «Προσφυγικά» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για ρεπορτάζ, όταν έγινε επιχείρηση της αστυνομίας και προσήχθη, παρότι έκανε γνωστή την ιδιότητά του.

Θέτουμε τις αρχές προ των ευθυνών τους και τις καλούμε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο συνάδελφός μας.

Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μή, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς» καταλήγει το ΔΣ της Ένωσης.

Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και μία έγκυος τριών μηνών η οποία ζητά ιατρική βοήθεια.

Οι προσαχθέντες είναι 70 κι έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ, ενώ η αστυνομία είχε περικυκλώσει το οικοδομικό συγκρότημα, απαγορεύοντας την πρόσβαση στους αλλελέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από πρωινές ώρες σήμερα (Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022) ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Προσφυγικών από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Την επιχείρηση συνδράμουν δυνάμεις της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) καθώς και Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε για τη σύλληψη ατόμου, το οποίο εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων. Μετά την προσαγωγή του, ομάδες ατόμων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ανέβηκαν στην ταράτσα και προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, οικοδομικά υλικά κ.λπ.) σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσχεση και μεταφορά του οχήματος του συλληφθέντα.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες προσαγωγές από το σημείο.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Μάχη με τη ζωή της δίνει η 21χρονη φοιτήτρια – Βίντεο ντοκουμέντο μετά την παράσυρσή της

Κιβωτός του Κόσμου: Καταγγελία – φωτιά από πρώην τρόφιμο- «Με έδιωξαν γιατί έκανα άμβλωση» (Video)

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο γραφείο του δικαστικού επιμελητή για την έξωση στην Ιωάννα Κολοβού (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:04