search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:15
MENU CLOSE

Maestro: Η σκηνή που έκανε το Twitter να «υποκλιθεί»

25.11.2022 10:51
maestro-new (2)

Το παρελθόν του Ορέστη, τον οποίο ενσαρκώνει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, αποκαλύφθηκε στο χθεσινό επεισόδιο του «Maestro».

Μυστικά, απωθημένα και ένας έρωτας από το παρελθόν εντυπωσίασαν για μία ακόμη φορά το τηλεοπτικό κοινό.

Η Αλεξάνδρα, την οποία υποδύεται η Στεφανία Γουλιώτη, «εισέβαλε» στο νησί και στη ζωή του Ορέστη. Η εν διαστάσει σύζυγος του πρωταγωνιστή, τον βρίσκει στους Παξούς και από εκεί και πέρα, οι τηλεθεατές παρακολούθησαν μία σειρά από flashback, που ερμήνευαν το παρελθόν του Ορέστη.

Πρόκειται για σκηνές που μεταξύ άλλων δικαιολογούσαν όλα όσα τον «ανάγκασαν» να εγκαταλείψει τη ζωή του στην πόλη, αλλά και να διδάξει μουσική στους Παξούς.

Αφηγητής του χθεσινού επεισοδίου ήταν ο Ορέστης του οποίου οι πιο σκοτεινές πλευρές «φωτίστηκαν». Το παρελθόν του παρουσιάζεται μέσα από την τελευταία εικοσαετία, ενώ καταγράφονται και σημεία – σταθμοί για τη χώρα, όπως η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, η έναρξη της οικονομικής κρίσης και τα μνημόνια. Παράλληλα, μέσα από την αφήγηση του maestro, παρατηρείται και ο τρόπος με τον οποίο ενηλικιώθηκε η γενιά του και η κουλτούρα της εποχής.

Το κοινό παρακολούθησε στο έκτο επεισόδιο της σειράς τους γρήγορους ρυθμούς της πρωτεύουσας, έναν εντελώς διαφορετικό «Ορέστη», περιβεβλημένο από την πονηριά και τον κυνισμό των ανθρώπων. 

Όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο δημιουργός, το επεισόδιο ήταν γυρισμένο σαν μια ανεξάρτητη ταινία. Οι χθεσινές σκηνές χαρατηρίστηκαν από τον συμβολισμό, την αλληγορία και τον σουρεαλισμό έτσι ώστε να μπορέσει να αποδοθεί ο ψυχισμός του Ορέστη. Εκείνο, όμως, που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν η splatter σκηνή στο τραπέζι όπου ο Ορέστης φαντάζεται πως σκοτώνει όλους τους παρευρισκόμενους και ύστερα δειπνεί, έχοντας δίπλα του τα πτώματα με τα αίματά τους.

Πώς αντέδρασε το Twitter

Όπως ήταν λογικό, η εν λόγω σκηνή δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τους χρήστες των social media, με τα πληκτρολόγια στο Twitter να παίρνουν… φωτιά!

Διαβάστε επίσης:

Daily Mail: Έρχεται με – ηλεκτρονική – έκδοση στην Ελλάδα

ΕΡΤ: Δεν βλέπει – σχεδόν – κανένας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων

«Τανκς» τηλεθέασης «Σασμός» και «Γη της ελιάς»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:11