search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:22
MENU CLOSE

Το «ποδαρικό» του Μητσοτάκη στον Βασιλιά Κάρολο και οι κόντρες για τις αλήθειες και τα ψέματα των δημοσκόπων

28.11.2022 06:00
Kyriakos Mitsotakis_new

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Με τον Μητσοτάκη σήμερα στο Λονδίνο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Bασιλιά Κάρολο -από τις πρώτες επίσημες συναντήσεις που κάνει ο νέος Bασιλιάς- και παρουσία σ’ ένα οικονομικό Φόρουμ με συμμετοχή 240 εταιρειών, αρχίζει η εβδομάδα.

Μάλιστα, εν όψει προϋπολογισμού, θα μας απασχολήσουν τα οικονομικά στο επόμενο διάστημα μέχρι την ψήφιση του από τη Βουλή.

Τώρα, στο προεκλογικό πεδίο έχει αρχίσει η κουβέντα και οι κόντρες για τις δημοσκοπήσεις. Ποιες είναι έγκυρες, αν κάνουν «παιχνίδια», αν έχουν εξαρτήσεις κ.λπ.

Προφανώς και δεν είναι συνυφασμένο όταν μία εταιρεία δημοσκοπήσεων συνεργάζεται με το κράτος -δηλαδή με την εκάστοτε κυβέρνηση– να «πειράζει» τις πολιτικές έρευνες κατά το δοκούν.

Όμως, επειδή κάποιοι κάνουν τους επιστήμονες και τους ανέγγιχτούς, δεν είναι χρήσιμο να μάθουμε ποιες εταιρείες δημοσκοπήσεων τα τελευταία χρόνια έχουν συνάψει συμβάσεις με το Δημόσιο, έτσι για να έχουμε μια καθαρή εικόνα των όποιων σχέσεων;

Καλές είναι οι επιστημονικές απαντήσεις -η στατιστική λέει είναι ο επιστημονικός τρόπος για να λες ψέματα- αλλά ας δώσουν στην δημοσιότητα όλο το πακέτο των συμβάσεων με το κράτος.

Όχι τίποτα άλλο, θα διευκολύνουν και την αντιπολίτευση η οποία τα ψάχνει στην «Διαύγεια».

Διαβάστε επίσης

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο (;) δυνατό (;)

Το high tech Μουντιάλ, ο Εμίρης προξενητής του Ερντογάν, τα θύματα των αγώνων και οι «σοβαροί» που άκουγαν τον Κώστα Καραμανλή

Τα γκάλοπ, οι μύθοι, οι αλήθειες και… «είναι πολλά τα λεφτά Άρη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:20