search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 22:08
MENU CLOSE

Στους δρόμους γιατροί και νοσηλευτές ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ (Photos)

01.12.2022 14:24
ygeionomikoi4

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν οι γιατροί και νοσηλευτές οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ, που προωθεί η κυβέρνηση.

Αίτημα των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία είναι η άμεση ανάκληση του νομοσχεδίου.

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί μέχρι τις 3 το μεσημέρι στάση εργασίας ενώ η ΑΔΕΔΥ στάση εργασίας μέχρι τη λήξη των ωραρίου.

Η στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ ισχύει για όλες τις περιοχές της χώρας, στις οποίες διοργανώνονται κινητοποιήσεις εναντίον του νομοσχεδίου για την Υγεία.

ΟΕΝΓΕ: «Νομοσχέδιο – έκτρωμα»

«Η κατάθεση του νομοσχεδίου εκτρώματος, παρά την καθολική καταδίκη του από χιλιάδες νοσοκομειακούς γιατρούς και τα συλλογικά τους όργανα, την ΟΕΝΓΕ, τις μεγαλύτερες Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, της Αθήνας-Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας, της Ηπείρου, όλων των Ενώσεων της Κρήτης και της Βορείου Ελλάδας, από τα Γρεβενά και την Καστοριά ως τη Θράκη, της Θεσσαλίας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Βοιωτίας, των νησιών του Αιγαίου, δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει δια πυρός και σιδήρου την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας», επισημαίνει στο κάλεσμά της η ΟΕΝΓΕ.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για πολιτική «που ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Αυτό υπηρετεί το νομοσχέδιο και όχι τη δήθεν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την κάλυψη των κενών και την αύξηση του εισοδήματος των γιατρών. Aυτό υπηρετεί η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα μπορούν να ασκούν και ιδιωτικό έργο».

Γκάγκα: Είστε οπισθοδρομικοί!

«Στόχος μας είναι ένα ενδυναμωμένο ΕΣΥ», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ασημίνα Γκάγκα, τοποθετούμενη στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου.

Παράλληλα, αναφερόμενη στην κριτική για τις διατάξεις που προβλέπουν τη δυνατότητα απασχόλησης γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα (άρθρο 10), και την προκήρυξη θέσεων γιατρών ΕΣΥ, με καθεστώς μερικής απασχόλησης (άρθρο 7) είπε ότι «δεν είστε προοδευτικοί. Είστε οπισθοδρομικοί. Θέλετε να πάτε σε ένα σύστημα Υγείας που οργανώθηκε 40 χρόνια πριν. Σε ένα σύστημα υγείας που ήταν σε έναν άλλον κόσμο, με ασθενείς που είχαν άλλες ανάγκες, άλλη τεχνολογία και άλλες δυνατότητες».

Για τις αντιδράσεις των φορέων των νοσοκομειακών γιατρών, είπε ότι η πρόεδρος της ΟΝΓΕ, κ. Ρέντζιου, μίλησε στην αρμόδια επιτροπή από το γραφείο του ΚΚΕ και ότι η σχετική απεργία είχε συμμετοχή έως 3%. Σημείωσε, δε, ότι οι δύο μεγαλύτερες ενώσεις ασθενών της Ελλάδος «στηρίζουν τη δυνατότητα επιλογής στο εθνικό σύστημα υγείας».

Τέλος, απευθυνόμενη στα κόμματα που διαφωνούν είπε: Μιλάτε για Δημοκρατία, αλλά στην πραγματικότητα θέλετε απολυταρχία. Θέλετε κρατισμό. Η δημοκρατία έχει ελευθερία. Έχει επιλογές και έχει κανόνες. Δεν έχει παρωπίδες. Δεν έχει πολιτικές κορώνες. Θέλει όραμα. Εμπιστοσύνη στους πολίτες και εμπιστοσύνη στους γιατρούς. Θέλει μακροχρόνιο σχεδιασμό, και θέλει και συνεργασία. Αυτό είναι το νέο νομοσχέδιο που έχουμε φέρει προς ψήφιση και γι’ αυτό πρέπει να το στηρίξετε και να το ψηφίσετε όλοι, κατέληξε η κ. Γκάγκα….

Διαβάστε επίσης:

Πτώση βράχων στην Αθηνών – Κορίνθου: Άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό

Πατέρας Αντώνιος: Η «αυθόρμητη»… αποθέωση από τα παιδιά της Κιβωτού και η διασκευή σε τραγούδι του Ξυλούρη (video)

Συγκινεί το μήνυμα της μητέρας της Έμμας στη λήπτρια καρδιάς: «Μέσω αυτής το παιδί μου δεν έχει χαθεί» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 22:02