search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:50
MENU CLOSE

Εκατοντάδες απολύσεις στο CNN – Ενημερώθηκαν με εσωτερικό σημείωμα

02.12.2022 17:11
CNN

Εκατοντάδες υπάλληλοι του CNN ενημερώθηκαν για απολύσεις την Πέμπτη στο πλαίσιο των προσπαθειών του CEO Chris Licht, να αναμορφώσει το καλωδιακό δίκτυο ειδήσεων.

Μεταξύ εκείνων που απολύθηκαν είναι ο πολιτικός ρεπόρτερ Chris Cillizza, οι ανταποκριτές Alexandra Field, Martin Savidge και Alison Kosik.

Δεν είναι σαφές πόσοι ακριβώς υπάλληλοι απολύθηκαν. Ο διευθύνων σύμβουλος Chris Licht είπε στο προσωπικό την Τετάρτη ότι θα γίνουν σε περιορισμένο αριθμό ατόμων, κυρίως αμειβόμενους εξωτερικούς συνεργάτες. Οι απολύσεις θα στοχεύουν στη συνέχεια τους εργαζομένους πλήρους απασχόλησης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων, θα επηρεαστούν «μερικές εκατοντάδες» άνθρωποι. Το CNN έχει περίπου 4.000 υπαλλήλους.

Το καλωδιακό ειδησεογραφικό κανάλι HLN χτυπήθηκε ιδιαίτερα σκληρά, αναφέρει το Variety. Το HLN έκανε πρεμέρα για πρώτη φορά το 1982 ως CNN2 και αργότερα έγινε γνωστό ως CNN Headline News. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια το HLN μείωσε τον ζωντανό προγραμματισμό του και αντ’ αυτού επικεντρώθηκε σε εκπομπές πραγματικού εγκλήματος. Τώρα, το CNN θα σταματήσει εντελώς τον ζωντανό προγραμματισμό για το HLN στις 6 Δεκεμβρίου και θα αντικαταστήσει το “Morning Express” με μια ταυτόχρονη μετάδοση του “CNN This Morning”.

Σε ένα εσωτερικό σημείωμα προς τους υπαλλήλους την Πέμπτη, ο Licht περιέγραψε πολλές άλλες αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των αναδιαρθρώσεων που επηρεάζουν το CNN International, τις δραστηριότητες συλλογής ειδήσεων στις ΗΠΑ και τις ομάδες προγραμματισμού. 

Ο Licht προειδοποίησε για επικείμενες απολύσεις τον Οκτώβριο, όταν έγραψε στο προσωπικό ότι η εταιρεία προετοιμάζεται για μια οικονομική ύφεση. Είπε ότι το CNN θα προσπαθήσει να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις στις δραστηριότητες συλλογής ειδήσεων.

«Υπάρχει ευρεία ανησυχία για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές και πρέπει να συνυπολογίσουμε αυτόν τον κίνδυνο στον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό μας», έγραψε τότε ο Licht. «Όλα αυτά μαζί θα σημαίνουν αισθητή αλλαγή σε αυτόν τον οργανισμό».

Το CNN είχε μια ταραχώδη χρονιά. Το δίκτυο ξεκίνησε το 2022 υπό τον Τζεφ Ζούκερ, ο οποίος παραιτήθηκε απροσδόκητα από πρόεδρος τον Φεβρουάριο. Ο ιδιοκτήτης του CNN, WarnerMedia, συγχωνεύθηκε στη συνέχεια με την Discovery τον Απρίλιο για να σχηματίσουν τη Warner Bros. Discovery.

Η έλλειψη υποστήριξης από την Warner Bros. Discovery βοήθησε στη συνέχεια να επισπευσθεί η κατάρρευση της υπηρεσίας ροής του CNN, το CNN+, η οποία έκλεισε τρεις εβδομάδες μετά την έναρξή της και εκατοντάδες άνθρωποι απολύθηκαν.

Ο Licht ανέλαβε τον Μάιο, υποσχόμενος να αποφύγει τις «ακρότητες» των καλωδιακών ειδήσεων. Είπε επίσης ότι θα εργαστεί για να ενσωματώσει πιο συντηρητικές απόψεις. Στους μήνες που ακολούθησαν, υπήρξαν πολλές αποχωρήσεις υψηλού προφίλ, όπως ο παρουσιαστής του Reliable Sources, Brian Stelter, ο αναλυτής νομικών υποθέσεων Jeffrey Toobin και ο ανταποκριτής του Λευκού Οίκου John Harwood.

Διαβάστε επίσης:

«Α, από την ΕΡΤ είστε; Γ@@@@στε!» – Τα viral «γαλλικά» πολίτη στο μικρόφωνο της δημόσιας τηλεόρασης (Video)

Στο ΕΣΡ ξανά το Mega για την κάλυψη της υπόθεσης στον Κολωνό

Γιώργος Αλκαίος: «Το ότι έφυγα ήταν η καλύτερη κίνηση που έκανα στη ζωή μου» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:46