search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:23
MENU CLOSE

Χάρι Πότερ: Κυκλοφόρησε συλλεκτικό κέρμα με το Hogwarts Express – Πόσο κοστίζει (photos/video)

05.12.2022 12:29
potter_hogwarts_kerma_new
credit: royalmint.com

Ένα συλλεκτικό κέρμα, στο οποίο απεικονίζεται το Hogwarts Express από τον Χάρι Ποτερ, τέθηκε σε κυκλοφορία από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας. Το νόμισμα των 50 σεντς έχει ιδιαίτερη αξία καθώς είναι το τελευταίο στο οποίο απεικονίζεται η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, στην μία όψη.

Το κέρμα με την αμαξοστοιχία Hogwarts Express κυκλοφορεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου της σειράς με τις περιπέτειες του μικρού μάγου, της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ, η οποία το 1997 υπέγραψε το περίφημο πλέον «Harry Potter And The Philosopher’s Stone» (Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος).

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας θα κυκλοφορήσει επίσης κέρματα με την μορφή του Χάρι Πότερ, του καθηγητή Άλμπους Ντάμπλντορ και του Σχολείου Μάγων Χόγκουαρτς. Στα δύο  πρώτα κέρματα της σειράς που είναι αφιερωμένα στον Χάρι Πότερ, στην δεύτερη όψη θα απεικονίζεται η βασίλισσα Ελισάβετ και στα δύο τελευταία η μορφή του βασιλιά Καρόλου.

credit: royalmint.com
credit: royalmint.com
credit: royalmint.com

Η σειρά νομισμάτων με τον Χάρι Πότερ θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένα αντίτυπα.

Η Ρεμπέκα Μόργκαν, διευθύντρια της υπηρεσίας συλλεκτών του Νομισματοκοπείου επισήμανε ότι «επί 70 χρόνια το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ αποτυπωνόταν σε κάθε επίσημο νόμισμα που κυκλοφορούσε το Βασιλικό Νομισματοκοπείο. Αυτή η συλλογή κερμάτων δείχνει και τη μετάβαση από την μεγαλύτερη σε διάρκεια μοναρχία στην πρώτη εμφάνιση του βασιλιά σε βρετανικά κέρματα».

Συνδυάζοντας παραδοσιακές τεχνικές με την υπερσύγχρονη τεχνολογία, ορισμένα κέρματα θα είναι έγχρωμα.

Οι τιμές για τα κέρματα με το Hogwarts Express κυμαίνονται από 11 λίρες -για ένα ολοκαίνουριο εκτός κυκλοφορίας κέρμα των 50 σεντς- μέχρι 5.215 λίρες για ένα χρυσό κέρμα με ονομαστική αξία 200 λιρών.

Διαβάστε επίσης:

Αστρονομία: Ξεκινά η κατασκευή του SKA, του μεγαλύτερου τηλεσκοπίου στον κόσμο (Video)

Ιταλία: Η Μελόνι περιορίζει τις υποχρεωτικές ηλεκτρονικές συναλλαγές

Νέες εξελίξεις στο Ιράν: Υπό επανεξέταση ο νόμος για την υποχρεωτικότητα της χιτζάμπ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:22