search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 03:47
MENU CLOSE

Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα (Video)

05.12.2022 11:34
xristoygenna-new

Με σχετικά ήπιες καιρικές συνθήκες θα κυλήσει το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας χωρίς να λείψουν, ωστόσο, οι βροχοπτώσεις κυρίως από τα Δυτικά, δηλαδή τα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, το σκηνικό αυτό θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ανατολική χώρα, με τον καιρό να φτιάχνει από την Παρασκευή, σημειώνοντας και πάλι, όμως, επιδείνωση την Κυριακή.

Ήπιες θερμοκρασίες τα Χριστούγεννα

Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN «Ανοιχτή Επικοινωνία», ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι -αν και είναι αρκετά νωρίς- τα προγνωστικά μοντέλα, μέχρι στιγμής, δείχνουν ότι ο καιρός θα παραμείνει ήπιος και χωρίς ακραίες θερμοκρασίες, είτε χαμηλές είτε υψηλές, την περίοδο των Χριστουγέννων. «Δεν φαίνεται κάτι το ακραίο, δεν έρχεται κάτι, από θέμα θερμοκρασιών και βροχών» ανέφερε και πρόσθεσε «την πρωτοχρονιά ίσως έχουμε πιο κρύο αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μιλώντας για την Πρωτοχρονιά είπε ότι αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Ο καιρός σήμερα

Πρόσκαιρες βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, κυρίως στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια, ενώ καλύτερος θα είναι ο καιρός προς τα ανατολικά και νότια, όπου θα έχουμε και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μέτριοι άνεμοι θα πνέουν στην υπόλοιποι χώρα, με βοριάδες 5-6 μποφόρ το Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές συννεφιές με ηλιοφάνεια, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει έως και 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, αλλά μπορεί να υπάρξουν και βροχές κατά τόπους, με τον υδράργυρο να φτάνει στους 13.

Διαβάστε επίσης:

Τι κάνουμε αν πάρουν φωτιά τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου – Οδηγίες της Πυροσβεστικής (video)

Αργυρούπολη: Ληστεία σε τράπεζα με την απειλή χειροβομβίδας

«Για Να Σωθεί Ένα Παιδί»: Σε δημοπρασία τα ολυμπιακά μετάλλια και οι δάδες του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16