search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 00:56
MENU CLOSE

Λαβρόφ: Έτοιμοι να συζητήσουμε μια σοβαρή ειρηνευτική πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

07.12.2022 16:20
Sergei Lavrof_new

Μήνυμα προς τη Δύση έστειλε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Μιλώντας στο φόρουμ «Primakov Readings», ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας δήλωσε ότι η Μόσχα είναι πρόθυμη να συζητήσει «μια σοβαρή ειρηνευτική πρόταση για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία».

«Εάν τώρα υπάρξει μια σοβαρή πρόταση για το πώς να σταματήσει αυτή η σύγκρουση, εκπληρώνοντας τις απολύτως νόμιμες απαιτήσεις μας, φυσικά, θα είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε», είπε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε πάντως τη  Δύση ότι «έχτισε ένα τείχος» και ότι «έχει σταματήσει να συνεργάζεται μαζί μας». Η Ρωσία, συνέχισε, «δεν μετατρέπει την τρέχουσα κατάσταση σε τραγωδία», αλλά είναι «πάντα έτοιμη να μιλήσει με λογικούς ανθρώπους».

«Οι Αμερικανοί έχουν απαξιώσει πλήρως το δυτικό σύστημα της παγκόσμιας τάξης»

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, αυτό που συμβαίνει είναι «μια τραγωδία για τον δυτικό πολιτισμό, για το δυτικό σύστημα παγκόσμιας τάξης, το οποίο βασίστηκε στις αρχές της παγκοσμιοποίησης που πρότειναν οι Αμερικανοί, οι οποίοι το έχουν απαξιώσει πλήρως».

Από την άλλη πλευρά, μόλις την Τρίτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είχε πάντως δηλώσει ότι η Μόσχα δεν βλέπει προοπτικές για διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. «Οι στόχοι της ειδικής επιχείρησης πρέπει να επιτευχθούν: η Ρωσική Ομοσπονδία πρέπει και θα επιτύχει τους στόχους της», είπε ο Πεσκόφ.

Από την έναρξη του πολέμου, οι δύο εμπόλεμες πλευρές διεξήγαγαν τέσσερις διαπραγματεύσεις. Οι τρεις πρώτες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Λευκορωσία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, ενώ ο τέταρτος και τελευταίος γύρος του Ρωσο-ουκρανικού διαλόγου πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: «Πρόσωπο της χρονιάς» για το περιοδικό Time

Αν Χες: Δεν είχε καταναλώσει ναρκωτικά ή αλκοόλ πριν το δυστύχημα – Ποια ήταν η πραγματική αιτία θανάτου της

«Όχι» από την υπουργό πολιτισμού της Βρετανίας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα (Video/Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 00:56