search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:18
MENU CLOSE

Νέες ρουκέτες Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας: Παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας

08.12.2022 19:28
tsavousoglou876- new

Τα πυρά του έστρεψε και πάλι κατά της Ελλάδας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε tweet που ανάρτησε μετά τη συνάντηση που είχε με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει επίμονα τη συνθήκη της Λωζάνης και τα ανθρώπινα δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρει:

«Φιλοξενήθηκαν τα αξιόλογα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Άγκυρα. Η Ελλάδα συνεχίζει επίμονα να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας. Τα αδέρφια μας στη Δυτική Θράκη δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ μόνα.»

Την ανάρτηση συνοδεύει μια φωτογραφία με ένα μακρύ κατάλογο στον οποίο απαριθμεί όλες τις δήθεν «πρακτικές διάκρισης» που εφαρμόζει η Ελλάδα κατά της μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

Διαβάστε επίσης: 

Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: Κάθε ώρα που μένετε στο Μαξίμου είναι και μια πληγή για την αξιοπρέπεια αυτού του τόπου (Video)

Νίκος Ανδρουλάκης για Βουλή και υποκλοπές: Μόνο τους εργαλείο ο συμψηφισμός (Video)

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για τις υποκλοπές – Νεύρα και για το διαδικαστικό, έκλεισε τη συζήτηση ο Μητσοτάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:15