search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 12:12
MENU CLOSE

Νέα ένταση με Ρομά στη Θεσσαλονίκη – Πέτρες, χημικά και ήχοι πυρών – Έκκληση για ηρεμία από την οικογένεια του 16χρονου (Videos)

09.12.2022 17:22
thess

Έκκληση να σταματήσουν τα επεισόδια που διαδραματίζονται κάθε βράδυ από τότε που ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης δέχτηκε πυρά από αστυνομικό της ΔΙΑΣ κατά την καταδίωξή του, απευθύνει η οικογένειά του, η οποία διαμένει στον οικισμό «Αγία Σοφία» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τα επεισόδια ξεκίνησαν από ανήλικους φίλους και συγγενείς του 16χρονου Ρομά, όταν βγήκαν στην οδό Πόντου και έστησαν οδοφράγματα, άναψαν φωτιές και πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν κι άλλα άτομα.

Η οικογένεια του 16χρονου που τραυματίστηκε απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν τα επεισόδια, να σβήσουν οι φωτιές, να αποχωρήσουν οι ταραξίες και να απομακρυνθούν οι δυνάμεις της αστυνομίας.

Ομάδα περίπου 50 ατόμων κινήθηκαν με αυτοκίνητα και έκλεισαν τον δρόμο έξω από τον οικισμό Ρομά «Αγία Σοφία» με μπάρες και λάστιχα που πήραν από παρακείμενες επιχειρήσεις στα οποία έβαλαν φωτιά, όπως φαίνεται στις εικόνες του ThessToday.gr.

Αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους αποτρέψουν με χρήση χημικών.

Τότε κάποιοι από αυτούς πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Μάλιστα, σε βίντεο του GRTimes ακούγονται πυροβολισμοί στα επεισόδια.

Διαβάστε επίσης:

Κιβωτός του Κόσμου: Στο στόχαστρο τρεις λογαριασμοί σε δολάρια –   Ο πατέρας Αντώνιος και οι «μυστηριώδεις» συνδικαιούχοι

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη συμμορίας που ξάφριζε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 12:11