search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:27
MENU CLOSE

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Παραιτήθηκε από μέλος της ΜΚΟ του Ιταλού που συνελήφθη με την Καϊλή

10.12.2022 20:16
avramopoulos

Την παραίτησή του από τη ΜΚΟ Fight Impunity, που ανήκει στον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος που εμπλέκεται η Εύα Καϊλή και ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, υπέβαλαν τις τελευταίες ώρες σημαντικά πρόσωπα της ΕΕ, ανάμεσα στα οποία και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν επίτιμο μέλος στο ΔΣ της ΜΚΟ, ο οποίος μετά τις αποκαλύψεις αποχώρησε για θέματα αρχής.

Μέλη του ΔΣ ήταν επίσης η πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, η επί χρόνια ευρωβουλευτής Σεσίλια Βίκστρομ και άλλοι.

Η αντίδραση των μελών ήταν άμεση μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, υποβάλλοντας την παραίτησή τους αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την έρευνα και την προσαγωγή της Εύας Καϊλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, μέλος του ιταλικού κόμματος Articulo Uno, το οποίο αποσχίστηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα το 2017, ήταν ευρωβουλευτής επί 15 χρόνια. Συγκεκριμένα, από το 2004 έως το 2019 ήταν μέλος του Ευρωκοινοβουλίου για την Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), ενώ υπήρξε και στενός συνεργάτης του συντρόφου της Εύας Καϊλή.

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: Τι δηλώνει διαπιστευμένος συνεργάτης της – Όλα τα πρόσωπα που ερευνώνται

Χατζηδάκης: Δεν διαψεύδει την παρακολούθησή του, δεν πιστεύει ότι εμπλέκεται ο πρωθυπουργός

Υποκλοπές: Τεκμήρια για παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:26