search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 10:18
MENU CLOSE

Διπλωματικό φιάσκο καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2259
08/12/2022
11.12.2022 00:46
syrizalogo

Διπλωματικό φιάσκο χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αλβανία, καθώς θεωρεί ότι η ακύρωση της επίσκεψης στη Βόρειο Ήπειρο έγινε καθ’ υπόδειξη του Έντι Ράμα και όχι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικαλέστηκε η κυβέρνηση.

Για την Κουμουνδούρου η δήλωση του τελευταίου ενώπιον του Έλληνα πρωθυπουργού «ελπίζω να βρείτε χρόνο να επισκεφθούμε μαζί την ελληνική εθνική μειονότητα» επιβεβαιώνει ότι η επίσκεψη σε Χιμάρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη ακυρώθηκε λόγω πιέσεων και δεν υπήρξε ποτέ θέμα καιρικών συνθηκών (στην ουσία ο Έντι Ράμα πέταξε το μπαλάκι στον Μητσοτάκη λέγοντας ότι δεν είχε χρόνο).

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επίσης δύο σημεία που ολοκληρώνουν την εικόνα ώστε να μιλά για «φιάσκο»:

  • Ότι συνυποσχετικό για προσφυγή στη Χάγη για οριοθέτηση ΑΟΖ δεν υπεγράφη «παρά τις τυμπανοκρουσίες του φιλοκυβερνητικού τύπου».
  • Και ότι τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ουσιαστικά είδαν «συγγνώμη του Ράμα» εκεί που δεν υπάρχει – μετά τη δήλωση ότι δεν μιλούσε για το σήμερα όταν είπε πως η «Ελλάδα εξαπάτησε την Κομισιόν για να ενταχθεί στην Ε.Ε.». «Μας είπε απατεώνες, αλλά όχι τώρα, τότε» αναφέρει δηκτικά αρμόδιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτή δεν είναι συγγνώμη».

Διαβάστε επίσης:

Άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου

Ούτε τις ειδήσεις δεν διαβάζουν;

Ο Πιερρακάκης, ο Χαρδαλιάς και ο κίνδυνος για… cluster

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 10:15