search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:32
MENU CLOSE

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Οκτώ ώρες αναμονή στο «Αγλαΐα Κυριακού» για μια εξέταση στα παιδιά

11.12.2022 16:08
nosokomeio-paidon-aglaia-kiriakou_0.jpg

Tην σοβαρή επιβάρυνση των παιδιατρικών Νοσοκομείων τον τελευταίο καιρό λόγω μεγάλης έξαρσης των λοιμώξεων που επικρατούν στο παιδικό πληθυσμό περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Σε κάθε εφημερία των δύο παιδιατρικών Αγλαΐα Κυριακού, Αγίας Σοφίας προσέρχονται για εξέταση πάνω  από 700 παιδιά για εξέταση  με λοιμώξεις, γρίπη, κορωνοιό  κ.α . Ακόμη και στο παιδιατρικό Πεντέλης οι αναμονές είναι πρωτόγνωρες. Χθες εφημέρευε το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Η αναμονή έφθασε στις 8 ώρες. Χθες βράδυ στις 10 μ.μ. η αναμονή ήταν 150 παιδιά», επισημαίνει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Μάλιστα, ο ίδιος καταγγέλλει ότι υπήρχαν επιθετικές συμπεριφορές από γονείς προς το προσωπικό για τις πολύωρες αναμονές και ότι  κλήθηκε και επενέβη δυο φορές η αστυνομία.

«Το προσωπικό δεν είναι ταχυδακτυλουργοί ν’ αντιμετωπίσουν τέτοιο όγκο περιστατικών. Περιστατικά που δεν χρήζουν εισαγωγής. Αντιμετωπίζονται στα επείγοντα και πάνε σπίτι τους. Η επισκεψιμότητα αυξάνεται κατά πολύ τα Σαββατοκύριακα και τις νύχτες».

Καταλήγοντας, ζητά από το Υπουργείο Υγείας «να ληφθούν μέτρα προς την Πρωτοβάθμια περίθαλψη, ώστε ν’ αποσυμφορηθούν τα παιδιατρικά Νοσοκομεία».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Αστειότητες και φτηνός αντιπερισπασμός του κ. Οικονόμου – Ποιοι ήταν τελικά οι λόγοι παρακολούθησης του Χατζηδάκη;»

Λαμία: Κάτοικοι περιφρουρούν την Εθνική Οδό για να μην προκαλέσουν ατυχήματα αγέλες αγριογούρουνων

Ρώμη – Πυροβολισμοί σε συνέλευση πολυκατοικίας: Νεκρές 3 γυναίκες και 4 τραυματίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:26