search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:42
MENU CLOSE

Έχει σημασία να πέφτεις από τα σύννεφα

12.12.2022 11:02
synnefa_new

Δεν ξέρω πόσο πάει η βενζίνη στα βενζινάδικα των νεφών αλλά τα σύννεφα είναι καθώς φαίνεται πυκνοκατοικημένα με αιθεροβάμονες για να πέφτουν τόσοι πολλοί κάθε τόσο. 

Πώς να καταναλώσει κανείς όλη αυτή την καταιγιστική ειδησεογραφία που σαρώνει την καθημερινότητά μας, ερεθίζει το θυμικό μας κι έπειτα χάνεται όπως μια κακογραμμένη σελίδα που την τσαλακώνουμε και την πετάμε στο καλάθι των αχρήστων. Τον τελευταίο καιρό είχαμε ουκ ολίγες αφορμές για να πάρουν φωτιά τα τόπια: θες η κατάμεστη με δεκάδες εκατομμύρια Κιβωτός της αγάπης, θες η φωτογράφηση της καλλίφωνης τροτσκίστριας, θες η εξέγερση των Ρομά (κατά το πολιτικώς ορθόν), θες η Φωσκολιάδα των επισυνδέσεων, θες η αγωνία των τερματοφυλάκων πριν τα πέναλτι στο Κατάρ, θες η καλλίπυγος Καϊλή είχαμε πλήρη απασχόληση με υπερορίες.

Παρακολουθώντας κανείς τις αντιδρώσες στις επί μέρους περιπτώσεις η κοινή γνώμη καταναλώνει αχόρταγα την επικαιρότητα -δεν χορταίνει να πέφτει από τα σύννεφα στους αφράτους καναπέδες ΙΚΕΑ. Από δίπλα οι opinion makers λειτουργούν σύμφωνα την κατηγορία κοινού στην οποία απευθύνονται ώστε να την συναρπάσουν με το κοφτερό τους μυαλό. Σε όλες τις περιπτώσεις κρύβεται μια ιστορία υποκρισίας η οποία καλύπτεται από ένα όραμα είτε χριστιανικής αγάπης, είτε μιας επανάστασης του βουνού, είτε μιας κοινωνικής εξέγερσης για την άδικη κοινωνία του ρατσισμού, είτε για μια ΜΚΟ για τον άνθρωπο και την ειρήνη, είτε για ένα πολιτικό όραμα.

Όλες οι κακουργηματικές ενέργειες επιζητούν ηθική κάλυψη ώστε να πέσει από τα σύννεφα ο καταναλωτής ειδήσεων στην αποκάλυψη της άπατης. Έχει σημασία να πέφτεις από τα σύννεφα γιατί έτσι συναινείς στο  να εξαπατηθείς εκ νέου. Είναι συναρπαστικό να είσαι θεάρα, φωνάρα, επιτυχημένη , να ζεις στον αέρα της επιτυχίας και να διαφημίζεις μαζί με την Gucci και την Trussardi στο city την ένοπλη επανάσταση στο βουνό: και τόλμη και γοητεία. Όπως από την άλλη είναι απογοητευτικό ο έμπορος της ειρήνης (πολιτικός ή ΜΚΟματιστής) να είναι τρισχειρότερος από την έμπορο οπλών. Είναι θλιβερότερο επίσης κι από τις βουνοκορφές της επανάστασης οι Κορυφές του Παρνασσού να μοστράρουν την εκδίκηση της γυφτιάς ως αδέλφια μου αλήτες πούλια που πετούν ανέμελα από τσαρδί σε τσαρδί. Πίσω από το φολκλόρ υπάρχει άβυσσος αθλιότητας κι απανθρωπιάς κι από μερικές λέξεις δυσανάλογη φτήνια.

Διαβάστε επίσης:

Θα έρθουν νύχτα (και) με F-16…

Ένταση της καταστολής και αστυνομική αυθαιρεσία: Όψεις του ίδιου νομίσματος με στόχο τον «εχθρό» λαό

Η Δύση δεν έχει να φοβηθεί παρά μόνο τον εαυτό της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:42