search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:59
MENU CLOSE

Εύα Καϊλή: Και επίσημα τέλος από την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λόγω QatarGate

13.12.2022 13:36
Eva Kaili_new

Γεγονός είναι και επίσημα η καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τις κατηγορίες σε βάρος της για εμπλοκή στο QatarGate.

Η ολομέλεια αποφάσισε -σχεδόν ομόφωνα- την παύση των αρμοδιοτήτων της. 

Η ψηφοφορία

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση της Διάσκεψης των Προέδρων και ψήφισε συντριπτικά υπέρ του να καθαιρεθεί η Εύα Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου.

Πιο αναλυτικά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την καθαίρεση Καϊλή με 625 ψήφους υπέρ, μία κατά και δύο αποχές.

Η πλειοψηφία των δύο τρίτων ήταν προαπαιτούμενο για την παύση της από τη θέση της αντιπροέδρου.

Η ανάρτηση Μετσόλα

Η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, μετά το τέλος της ψηφοφορίας, έγραψε στο twitter: «Λόγω των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η Εύα Καϊλή δεν είναι πλέον αντιπρόεδρος. Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρμόδιες εθνικές αρχές επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές».

Βαριές κατηγορίες

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρεις κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διαφθορά και κρατούνται με απόφαση του ανακριτή ενώ την Τετάρτη θα κριθεί αν θα παραμείνουν κρατούμενοι έως τη δίκη τους ή όχι. 

«Αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατασχέθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια βαλίτσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες και περίπου 150.000 ευρώ σε διαμέρισμα που ανήκει σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μέχρι στιγμής, για την υπόθεση έχουν προσαχθεί έξι άτομα. Τέσσερα από αυτά, συμπεριλαμβανομένου ενός βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν συλληφθεί. Αυτοί οι ύποπτοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος την Τετάρτη», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η oμοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

Η ίδια η Εύα Καϊλή, στην πρώτη της αντίδραση, μέσω του δικηγόρου της δήλωσε σήμερα «αθώα»

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από ΟΑΚΑ: Αναστρέψαμε την καθοδική πορεία των ολυμπιακών εγκαταστάσεων

ΣΥΡΙΖΑ για Κώστα Φραγκούλη: Οργή και θλίψη – Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη η ανθρώπινη ζωή γίνεται όλο και πιο φθηνή

Ηλιόπουλος: «Είναι ντροπή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ακόμα παραιτηθεί» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:58