search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:06
MENU CLOSE

Γιατί ο Τσίπρας «μυρίζει» προκήρυξη εκλογών μετά τον προϋπολογισμό

14.12.2022 06:00
TSIPRASALEXIS_new

Στο ενδεχόμενο «ο κ. Μητσοτάκης να μην ξανανοίξει τη βουλή μετά τον προϋπολογισμό και να πάει σε πρόωρες εκλογές» που όπως είπε το θεωρεί «πιθανό» αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη συνέντευξή του προς το Star Κεντρικής Ελλάδας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λαμία, προκαλώντας αίσθηση.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας την εκτίμησή του αυτή την βασίζει στο εξής σκεπτικό: ότι η υπόθεση των υποκλοπών τον βαραίνει τόσο πολύ πλέον που σε λίγο δεν θα μπορεί να σταθεί στη Βουλήδεν θα μπορεί καν να έρχεται στην Βουλή χωρίς να είναι αναγκασμένος να αποφεύγει σκηνές σαν αυτή της περασμένης Πέμπτης, όπου τον είδαμε «να το βάζει στα πόδια για να μην απαντήσει», στα ερωτήματα που του έθεταν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Περιέγραψε δε εκτενέστερα την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο πρωθυπουργός, καθώς όπως είπε «αποδέχεται» να εμφανίζεται «ανεπαρκής» και «βλαξ» – όταν υποστηρίζει ότι όσα αποκαλύπτονται για τις υποκλοπές, κάποιοι άλλοι τα έκαναν και ο ίδιος δεν γνώριζε – παρά «ένοχος», κάτι που χαρακτήρισε «πολύ θλιβερή εκδοχή». «Εγώ τον γνωρίζω καλά τον κ. Μητσοτάκη» σημείωσε «είναι πολύ ευφυής, δεν είναι καθόλου βλαξ». Και πρόσθεσε πως ο ίδιος πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός «είναι ένοχος και όχι βλαξ» και ότι «ο τρόπος μέσα από  τον οποίο μεθοδεύει τη συγκάλυψη όλους αυτούς τους μήνες, επιβαρύνει  ακόμα περισσότερο τη θέση του». Κι ακόμα, είπε ότι θεωρεί πως «η συγκάλυψη των παρανόμων υποκλοπών είναι ακόμα χειρότερη από το ίδιο το έγκλημα που έχει διαπραχθεί». Άρα με βάση το παραπάνω πλαίσιο, εξήγησε πως θεωρεί «ότι είναι πολύ πιθανό ο κ. Μητσοτάκης να μην ξανανοίξει τη Βουλή  μετά τον Προϋπολογισμό και να πάει σε πρόωρες εκλογές».

Με άλλα λόγια στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι οι τελευταίες αποκαλύψεις για τον Κ. Χατζηδάκη έχουν προκαλέσει πανικό στο Μαξίμου – σε αυτόν αποδίδουν και τις κοινές εμφανίσεις του πρωθυπουργού με τον υπουργό για να πείσουν ότι όλα είναι καλά. Και ότι ο πανικός αυτός μεγεθύνεται από τις φήμες ή τις πληροφορίες ότι έρχονται και άλλες αποκαλύψεις αυτή τη φορά για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Γι’ αυτό το λόγο στο ηγετικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ζυγίζουν ποιες μπορεί να είναι οι επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού ως εκ τούτου δεν αποκλείουν και ένα σενάριο προκήρυξης εκλογών πολύ σύντομα, μετά τον προϋπολογισμό ή μετά τις γιορτές. Με αυτό τον τρόπο συντηρείται άλλωστε στην επικαιρότητα και ένα κλίμα ότι ο πρωθυπουργός είναι πολύ πιεσμένος από τις αποκαλύψεις και αναζητεί εναγωνίως οδό διαφυγής.

Μέσω Σχοινά βάζουν τη ΝΔ στο κάδρο της υπόθεσης Καϊλή

Από εκεί και πέρα, μπορεί στην κυβέρνηση – στο πλαίσιο του καυγά με τον Ανδρουλάκη για το ποιος χρεώνεται πολιτικά την Εύα Καϊλή – να υποστηρίζουν ότι είναι εξ ολοκλήρου πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αναδείξουν και την γαλάζια πτυχή του σκανδάλου που συνταράσσει τις Βρυξέλλες. Ώστε να μπει ακόμη μία ψηφίδα στην εικόνα που αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΝΔ ότι είναι μια πολιτική δύναμη που παράγει διαφθορά, διαπλοκή, σκάνδαλα, κατασπατάληση δημόσιων πόρων και πλέον εξάγει κιόλας.

Διότι, παρά το γεγονός ότι η Εύα Καϊλή ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας – κι εφόσον συμμερίζεται την άποψη Ανδρουλάκη περί Δούρειου Ίππου– λέγοντας πως η χώρα πλέον «έχει αρχίσει να εξάγει διαφθορά» έδειξε γενικώς προς τους εκπροσώπους του παλαιού πολιτικού συστήματος και ειδικώς προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και προς την Δικαιοσύνη και τον κ. Ντογιάκο.

Εν τω μεταξύ, σε πρωινή τηλεοπτική συνέντευξη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν και προερχόμενο από τη ΝΔ Μαργαρίτη Σχοινά. Εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι δηλώσεις σαν αυτές της κ. Καϊλή υπέρ του Κατάρ, έκανε και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν που έχει και το χαρτοφυλάκιο για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής:

«Το γεγονός ότι ο κ. Σχοινάς τοποθετήθηκε με κολακευτικά λόγια για το Κατάρ, χωρίς να βλέπει τους 6.500 νεκρούς στα έργα για το Μουντιάλ, χωρίς να βλέπει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελεί επί της αρχής ντροπή για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μπορεί βέβαια τα εργασιακά δικαιώματα του Κατάρ να είναι το όραμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της ΝΔ. Δεν θα τους αφήσουμε όμως να μας γυρίσουν στο Μεσαίωνα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου ουσιαστικά δεν υπεισέρχεται στο αν ο Σχοινάς δωροδοκήθηκε ή όχι, εφόσον δεν υπάρχει ακόμη κάτι νεότερο από την πλευρά της βελγικής δικαιοσύνης, αλλά στάθηκε στην δήλωσή του για το Κατάρ, τονίζοντας πως «επί της αρχής», αξιακά δηλαδή, και προερχόμενη από έναν κορυφαίο θεσμικό παράγοντας της Επιτροπής, είναι «ντροπή» για την Κομισιόν.

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: «Αισθάνεται προδομένη από τους συναδέλφους της – Είναι αθώα» λέει ο δικηγόρος της

Αλέξης Τσίπρας σε betarades: Αντί να αποκλειστεί η Κροατία, «αποκλείστηκε» η Καϊλή (Photos/Video)

Ανδρουλάκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Να απαγορεύεται στους αξιωματούχους της ΕΕ να γίνονται λομπίστας μετά το πέρας της θητείας τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:05