search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.10.2025 23:18
MENU CLOSE

Με το βλέμμα στραμμένο στον προϋπολογισμό η κυβέρνηση – Το μήνυμα της ψηφοφορίας

14.12.2022 06:00
maximou new

Στην ψήφιση του προϋπολογισμού το ερχόμενο Σάββατο έχει στρέψει το ενδιαφέρον του το Μέγαρο Μαξίμου καθώς  παραδοσιακά χαρακτηρίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης  προς στην κυβέρνηση.

Με δεδομένο ότι η υπόθεση των υποκλοπών και οι αποκαλύψεις  που υπήρξαν για τον Κωστή Χατζηδάκη έχουν κλονίσει ένα μέρος των ψηφοφόρων της ΝΔ αλλά και των στελεχών του κόμματος, οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού  λένε ότι η θετική ψήφος που θα λάβει η κυβέρνηση στην διαδικασία αυτή θα αποτελέσει και την  καλύτερη απάντηση στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης  έχει καλέσει το τελευταίο διάστημα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση  γνωρίζοντας προφανώς πολύ καλά ότι δεν θα έχει ούτε μια απώλεια καθώς κανείς από τους  βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος  δεν θα έπαιρνε το ρίσκο της διαφοροποίησης.

Όπως λένε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι λίγους μήνες πριν από τις εκλογές κανείς βουλευτής του δεν θα αμφισβητήσει τις κυβερνητικές θέσεις και απόψεις. Κανείς δεν θα καταψηφίσει την κυβέρνηση καθώς όλοι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα έφερνε την εν δυνάμει απομάκρυνση τους από την ΝΔ.

Όπως επισημαίνουν άλλωστε οι ίδιοι άνθρωποι ακόμα και όσοι βουλευτές  μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα είχαν άλλη άποψη για την διαχείριση της υπόθεσης των υποκλοπών, μπορεί να διαφοροποιήθηκαν με τις δηλώσεις τους, ωστόσο τελικά ψήφισαν την κομματική γραμμή.

Στην ομιλία του μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να βάλει και πάλι  με ξεκάθαρο τρόπο το δίλλημα των επόμενων εκλογών λέγοντας ότι μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού θα μπορεί η κυβέρνηση του να βαδίσει ελεύθερα χωρίς προσκόμματα ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της.

Κάποιοι υποστηρίζουν μάλιστα ότι  ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στο θέμα της Εύας Καϊλή επιτιθέμενος εναντίον του ΠΑΣΟΚ αποδομώντας παράλληλα το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλα αυτά πρέπει να συνοδεύονται και με παροχές όχι μόνο για τις ευάλωτες ομάδες αλλά και για την μεσαία τάξη.

Έτσι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητά το μείγμα πολιτικής  το οποίο  θα δείξει ότι η κυβέρνηση  κινείται με βάση τη λογική της ενίσχυσης της μεσαίας τάξης χωρίς ωστόσο να παρεκτραπεί ο προϋπολογισμός.

Όπως είναι γνωστό ανάμεσα στα νέα μέτρα που αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός είναι η επέκταση της επιδότησης καυσίμων ως τον Μάρτιο, η χορήγηση νέας «επιταγής ακρίβειας», η νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμών οφειλών σε 120 δόσεις, η επέκταση του επιδόματος θέρμανσης ως τον Μάρτιο και η  χορήγηση πριμ παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους. 

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας σε betarades: Αντί να αποκλειστεί η Κροατία, «αποκλείστηκε» η Καϊλή (Photos/Video)

Ανδρουλάκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Να απαγορεύεται στους αξιωματούχους της ΕΕ να γίνονται λομπίστες μετά το πέρας της θητείας τους

Μαργαρίτης Σχοινάς για Qatargate: «Πήρα δώρο μια μπάλα και ένα κουτί σοκολάτες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.10.2025 23:16