search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:43
MENU CLOSE

Ηράκλειο: Μονοκινητήριο αεροσκάφος με δύο άτομα κατέπεσε στη θάλασσα – Νεκρός ο ένας επιβάτης (video)

15.12.2022 10:33
kriti_aeroskafos1512_new
credit: cretapost.gr

Νεκρός ανασύρθηκε ο ένας από τους δύο επιβάτες του μονοκινητήριου αεροσκάφους, που κατέπεσε σήμερα (15/12) στη θαλάσσια περιοχή του Κακού Όρους στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για έναν 68χρονο άνδρα ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τους άνδρες του Λιμενικού. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών να τον επαναφέρουν στη ζωή, δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ο θάνατός του στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Στο Βενιζέλειο βρίσκεται και ο δεύτερος επιβάτης του αεροσκάφους, ένας 26χρονος, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Το μονοκινητήριο αναχώρησε από το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Σήμερα (15/12) το πρωί, ο 68χρονος με τον 26χρονο μπήκαν στο μονοκινητήριο αεροσκάφος και απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο με προορισμό την Αίγυπτο.

Λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του αεροδρομίου, το αεροσκάφος έχασε ύψος και έπεσε στη θάλασσα, χωρίς ακόμα να έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο επιβάτες ήταν αλλοδαποί, με τον 68χρονο να είναι από την Ινδονησία και τον 26χρονο από τη Νότια Αφρική.

Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών

Μεγάλη ήταν η επιχείρηση των αρχών για τον εντοπισμό και τη διάσωση των δύο επιβατών.

Στο σημείο αμέσως έσπευσαν σκάφη του Λιμενικού, δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, δύτες της 3ης ΕΜΑΚ καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε έρευνες από αέρα και θάλασσα.

Μέσα σε λίγα λεπτά από την πτώση του, το μονοκινητήριο αεροσκάφος βυθίστηκε στη θάλασσα.

Ο 26χρονος κατάφερε, με τη βοήθεια των διασωστών, να βγει με ασφάλεια ενώ λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε ο 68χρονος ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στον Βόλο: Πέθανε βρέφος 30 ημερών

Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε ο κυνηγός που αγνοούνταν

Νέος σεισμός 3,6 Ρίχτερ στην Εύβοια – Αισθητός στην Αττική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:42