search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:59
MENU CLOSE

Καιρός σήμερα: Άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες – Ανεβαίνει η θερμοκρασία (Videos)

15.12.2022 08:13
kairos-vroches-new

Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο αναμένονται σήμερα, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, ενώ υπάρχει πιθανότητα καταιγίδων στα βορειοδυτικά.

Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες θα σημειωθούν τη νύχτα και νωρίς το πρωί, ενώ νοτιάδες με εντάσεις έως 6 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα είναι υψηλή για την εποχή.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές. Σημαντικότερα θα είναι τα φαινόμενα, στο Ιόνιο, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν, καθώς επίσης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα όπου το βράδυ θα ενταθούν. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 17 βαθμούς, στην Ήπειρο από 9 έως 21, στη Θεσσαλία από 7 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 21-22, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 20 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 20 βαθμούς ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενισχυόμενοι προοδευτικά στα 5 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.

Άστατος θα είναι ο καιρός στην Αττική με νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών έως και τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ιδιαίτερα από τις απογευματινές ώρες, και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19-20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις, με αυξημένη πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το πρωί. Από τις απογευματινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης:

Ιθάκη: Σώος σε βράχια βρέθηκε ο ψαράς που είχε χαθεί από την Κεφαλονιά

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Με ποινικό παρελθόν μαστροπού ο «Μιχάλης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:59