search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 18:47
MENU CLOSE

Μαφιόζικη επίθεση στη Νέα Σμύρνη: Σεσημασμένος ο ένας νεκρός – Βίντεο ντοκουμέντο από το μακελειό

19.12.2022 15:45
N. Smirni- ektelesi87- new

Στη δημοσιότητα έδωσαν τα αλβανικά ΜΜΕ τα ονόματα και τις φωτογραφίες των δύο νεκρών από το μακελειό που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής με τους πυροβολισμούς μέσα σε κατάμεστη καφετέρια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Πρόκειται για δύο Αλβανούς, ηλικίας 41 και 44 ετών, εκ των οποίων ο ένας σεσημασμένος, που έπεσε νεκρός στο σημείο της επίθεσης και ο δεύτερος κατέληξε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος.

Ο 41χρονος Αλβανός ήταν ο Kreshnik Çerçiza από τον Αυλώνα ο οποίος, σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις ναρκωτικών και άλλα αδικήματα ενώ είχε καταδικαστεί από αλβανικό δικαστήριο και για διακίνηση παράνομων μεταναστών με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια καταδίωξης με σκάφος ανοιχτά της Ιταλίας.



Ο 44χρονος που κατέληξε στο νοσοκομείο ήταν ο Armando Organja, για τον οποίο αλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι είχε δεχθεί απειλές και είχε προσφάτως αλλάξει τον τόπο διαμονής του.

Βίντεο ντοκουμέντο

Σύμφωνα με βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το protothema.gr, ο 44χρονος έχει καταγραφεί να βρίσκεται στο έδαφος βαρύτατα τραυματισμένος.



Πρόκειται για το θύμα που κατέληξε λίγη ώρα μετά την επίθεση, καθώς έφερε βαρύτατα τραύματα σε θώρακα και στομάχι. Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο θύμα, ο Αλβανός ηλικίας 41 ετών πέθανε ακαριαία την Κυριακή το βράδυ από τα πυρά του κουκουλοφόρου εκτελεστή που φορούσε χειρουργική μάσκα.

Από τα πυρά του  δράστη τραυματίστηκε, μάλιστα, και μια γυναίκα 31 ετών η οποία μεταφέρθηκε, ευτυχώς χωρίς να απειλείται η ζωή της, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου νοσηλεύεται. Πρόκειται πιθανότατα για θαμώνα της καφετέριας.

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο protothema.gr επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο ένας από τους δύο νεκρούς Αλβανούς ήταν γνωστός στη Νέα Σμύρνη για «προστασία» προσθέτοντας ότι τον ήξεραν ως «Νίκο».

«Το θύμα ήταν γνωστό στην πλατεία, όλοι τον ξέραμε γιατί “πουλούσε” προστασία και τον ξέραμε ως “Νίκο”. Η κοπέλα που τραυματίστηκε ήταν θαμώνας. Την είδα αιμόφυρτη μέχρι που ήρθε το ΕΚΑΒ να την παραλάβει» λέει χαρακτηριστικά στο photothema.gr υπάλληλος της καφετέριας και αυτόπτης μάρτυρας.



Περιγράφοντας, δε, τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής, είπε ότι «ούρλιαζε ο κόσμος την ώρα που πυροβολούσε ο δράστης πάνω από τα κεφάλια τους. Επικράτησε πανικός κι έτρεχαν όλοι φοβισμένοι. Η πλατεία ήταν γεμάτη από κόσμο γιατί παρακολουθούσαν αγώνα ποδοσφαίρου».

«Άκουσα 5-6 πυροβολισμούς, στην αρχή νόμιζα ότι άκουγα βεγγαλικά, το περιμέναμε ότι θα συμβεί κάποια στιγμή. Σοκαρίστηκα, κατέβηκα κάτω, είδα τους αστυνομικούς και τον νεκρό. Γίνεται εμπόριο σε αυτή την πλατεία. Έχω διαμαρτυρηθεί πολλές φορές γιατί η πλατεία μας έχει γίνει άνδρο παρανομίας» δήλωσε στο protothema.gr άλλος κάτοικος της περιοχής.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» πίσω από το χτύπημα η ΕΛΑΣ

Αιτία της μαφιόζικης επίθεσης στη Νέα Σμύρνη είναι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η εικόνα που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί είναι ότι ο κουκουλοφόρος εκτελεστής πριν να ανοίξει πυρ προς το τραπέζι του εξωτερικού χώρου καφετέριας, όπου καθόντουσαν ο 41χρονος και ο 44χρονος που δολοφονήθηκαν, είχε περπατήσει στην πλατεία της Νέας Σμύρνης «σκανάροντας» τον χώρο.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας για να «χαρτογραφήσουν» τις κινήσεις του εκτελεστή, τόσο για το πώς έφτασε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης όσο και για το πώς έφυγε από αυτή.

Διαβάστε επίσης:

Βίκυ Πρωτογεράκη: Αυτοπροτάθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη (Video)

Αχαΐα: Νεκρός o 59χρονος αγνoούμενος που είχε πάει να μαζέψει μανιτάρια (Photos)

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 18:46