search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:52
MENU CLOSE

Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χέρντ: Συμβιβασμός στο 1 εκατ. δολάρια – «Ο Ντεπ είπε ότι δεν ήταν για τα χρήματα, ήθελε απλώς την αλήθεια»

19.12.2022 18:16
depp-heard21-new

Η Άμπερ Χερντ επέλεξε να συμβιβαστεί.

Το πρωί της Δευτέρας, η Χερντ, 36 ετών, ανακοίνωσε σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στο Instagram ότι έλαβε «μια πολύ δύσκολη απόφαση» για να διευθετήσει την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης που άσκησε εναντίον της ο πρώην σύζυγός της Τζόνι Ντεπ , 59 ετών, στη Βιρτζίνια, κατά την οποία το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η Χερντ δυσφήμησε τον Ντεπ στο άρθρο της για την ενδοοικογενειακή βία και της επιδικάστηκε αποζημίωση άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Είναι σημαντικό για μένα να πω ότι ποτέ δεν το επέλεξα αυτό», έγραψε η Χερντ στη δήλωσή της. «Υπερασπίστηκα την αλήθεια μου. Η ύβρη που έχω αντιμετωπίσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια ενισχυμένη εκδοχή των τρόπων με τους οποίους οι γυναίκες θυματοποιούνται εκ νέου όταν βγαίνουν μπροστά».

«Τώρα έχω επιτέλους την ευκαιρία να απελευθερωθώ από κάτι που προσπάθησα να φύγω πριν από έξι χρόνια και με όρους που μπορώ να συμφωνήσω», συνέχισε. «Δεν έχω κάνει καμία παραδοχή. Αυτό δεν είναι πράξη παραχώρησης. Δεν υπάρχουν περιορισμοί ή φίμωση όσον αφορά τη φωνή μου».

Μια πηγή κοντά στον Ντεπ δήώσε στο PEOPLE, «Είναι ένας επταψήφιος διακανονισμός. Η απόφαση είναι σε ισχύ. Αλλά μέρος του ζητήματος της προσφυγής γι’ αυτήν ήταν τόσο οι οικονομικοί λόγοι, όσο και η διασφάλιση ότι δεν υπήρχε απόφαση εναντίον της – αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις. Αυτή η κρίση δεν εξαφανίζεται ποτέ. Ο Ντεπ είπε ότι δεν ήταν για τα χρήματα. Ήθελε απλώς την αλήθεια».

Στη δήλωση της Χερντ, η ηθοποιός συνέκρινε τον τρόπο με τον οποίο έγινε αποδεκτή η κατάθεσή της στην υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης του Ντεπ στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά της Sun τον Νοέμβριο του 2020 με τον τρόπο που ήταν η πιο πρόσφατη κατάθεσή της στις ΗΠΑ, γράφοντας «η δημοτικότητα και η δύναμη είχαν μεγαλύτερη σημασία από τη λογική και τη δίκαιη διαδικασία».

«Όταν στάθηκα ενώπιον του δικαστή στο Ηνωμένο Βασίλειο, δικαιώθηκα από ένα ισχυρό, αμερόληπτο και δίκαιο σύστημα, όπου προστατεύτηκα από το να περιγράψω τις χειρότερες στιγμές της κατάθεσής μου ενώπιον των μέσων ενημέρωσης του κόσμου και όπου το δικαστήριο διαπίστωσε ότι δέχτηκα ενδοοικογενειακή και σεξουαλική βία», έγραψε η Χερντ στο Instagram τη Δευτέρα.

«Στις ΗΠΑ, ωστόσο, εξάντλησα σχεδόν όλους τους πόρους μου πριν και κατά τη διάρκεια μιας δίκης στην οποία υποβλήθηκα σε μια δίκη κατά την οποία αποκλείστηκαν άφθονα, άμεσα στοιχεία που επιβεβαίωναν τη μαρτυρία μου και στην οποία η δημοτικότητα και η εξουσία είχαν μεγαλύτερη σημασία από τη λογική και τη δέουσα διαδικασία», συνέχισε.

«Στο ενδιάμεσο, εκτέθηκα σε ένα είδος ταπείνωσης που απλά δεν μπορώ να ξαναζήσω», πρόσθεσε η Χερντ στη δήλωσή της, καθώς σημείωσε ότι μια επιτυχής έφεση στην υπόθεση θα οδηγούσε μόνο σε μια άλλη δημόσια δίκη.

«Απλώς δεν μπορώ να το περάσω για τρίτη φορά», έγραψε ο Χερντ, λέγοντας ότι η νομική διαδικασία των ΗΠΑ «αποδείχθηκε ανίκανη να προστατεύσει εμένα και το δικαίωμά μου στην ελευθερία του λόγου».

«Δεν έχω την πολυτέλεια να ρισκάρω έναν αδύνατο λογαριασμό – έναν λογαριασμό που δεν είναι μόνο οικονομικός, αλλά και ψυχολογικός, σωματικός και συναισθηματικός», πρόσθεσε η ηθοποιός. «Οι γυναίκες δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν κακοποίηση ή χρεοκοπία επειδή λένε την αλήθεια τους, αλλά δυστυχώς δεν είναι ασυνήθιστο».

Η Χέρντ δήλωσε επίσης τη Δευτέρα ότι «επιλέγω την ελευθερία να αφιερώσω τον χρόνο μου στη δουλειά που με βοήθησε να θεραπευτώ μετά το διαζύγιό μου».

Διαβάστε επίσης:

Maestro: Το καλωσόρισμα του Netflix για την εισαγωγή της σειράς στην πλατφόρμα

«Survivor All Star»: Πρεμιέρα στις 8 Ιανουαρίου για το ριάλιτι με τους καλύτερους που πέρασαν (videos)

«Στα 4»: Η νέα αποδομητική παραγωγή του ΑΝΤ1+ για τη ζωή σε αναπηρικό αμαξίδιο (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34