search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 04:50
MENU CLOSE

«Στα 4»: Η νέα αποδομητική παραγωγή του ΑΝΤ1+ για τη ζωή σε αναπηρικό αμαξίδιο (photos)

19.12.2022 14:47
sta4_ant1+_new

Πραγματικό, σοκαριστικό, γεγονός και βιωματική εμπειρία αποτελούν τα δομικά υλικά της νέας -μικρής φόρμας- σειράς «Στα 4» που έχει σχεδιαστεί για τη συνδρομητική πλατφόρμα ΑΝΤ1+ και διαθέτει χαρακτηριστικά ικανά για να τραβήξει την προσοχή των «ανιχνευτών» του Netflix.

H πλοκή της σειράς παίρνει αφορμή από το σοβαρό τροχαίο της αθλήτριας Γεωργίας Καλτσή το Μάρτιο του 2015. Το αυτοκίνητο με επιβάτες συνολικά τέσσερις φίλους, έφυγε από τον δρόμο  προσέκρουσε σε τοίχο και τυλίχτηκε στις φλόγες. Η νέα γυναίκα που κάποτε είχε 1% πιθανότητες επιβίωσης σήμερα είναι αθλήτρια ξιφασκίας και καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο και είναι πτυχιούχος Κλινικής Διατροφολογίας-Διαιτολογίας.

Η σειρά όμως προτάσσει τη θετική ματιά στα πράγματα, με τον τρόπο της υμνεί τη ζωή- στάση άλλωστε και της Γεωργίας Καλτσή.

Με όρους κλισέ η σειρά αποτελεί αυτό που λέγεται «γροθιά στο στομάχι». Μιλάει για στερεότυπα, καταρρίπτει «απαγορεύσεις» και δεν είναι δραματική!

Με χιούμορ, με σαρκαστικό πνεύμα, διαπραγματεύεται τη ζωή σε αναπηρικό αμαξίδιο στη, εν πολλοίς, «εχθρική» για τους κατοίκους της Αθήνα.

Η σειρά «Στα 4» δίνει αφορμή για συζήτηση και για ένα ακόμη θέμα ταμπού: αναπηρία και σεξουαλικότητα.

Ο χειρισμός των ζητημάτων αυτών και πολλών άλλων επίσης, αναπτύσσεται με προσεκτικό και εύθυμο τρόπο στο σενάριο του Θέμη Γκυρτή, σε οκτώ επεισόδια διάρκειας 40 λεπτών.

Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Σέργιος Κωνσταντινίδης (Έρωτας μετά, Αγγελική, Γ4, κ.α) και τη διεύθυνση φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Θωμάς Bαρβιάς (Κομάντα και Δράκοι, Ψέματα κά.).

Η σειρά «Στα 4» αναμένεται να ενταχθεί στο ΑΝΤ1+ από τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Το «κοντέρ» της πλοκής αρχίζει να «μετρά» οκτώ μήνες μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που άφησε παράλυτη τη Στέλλα και εκείνη προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή ως ανάπηρη, με όπλο το αμαξίδιό της και σύμμαχο το πείσμα και τον αυτοσαρκασμό της.

Μια μέρα, η Στέλλα ξυπνά και αναλαμβάνει δράση, αποφασισμένη να ζήσει τη ζωή της χωρίς συμβιβασμούς, σύμφωνα με τους δικούς της όρους. Μετακομίζει στο διαμέρισμα που πάντα ονειρευόταν, φοράει τα αγαπημένα της ψηλά τακούνια, χορεύει, φλερτάρει και ζει την κάθε στιγμή χωρίς να ενδιαφέρεται για την άποψη των άλλων.

Το «Στα 4» αποτελεί, κατά τηλεοπτικούς παρατηρητές, τη μοναδική σειρά στην Ελλάδα με βασικό -πρωταγωνιστικό- χαρακτήρα άτομο με αναπηρία.

Σε κομβικούς ρόλους εμφανίζονται οι Γεωργία Καλτσή, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Δημήτρης Κίτσος, Ελένη Μπούκλη, Αλέξανδρος Μούκανος.

Διαβάστε επίσης:

«Survivor all star»: Οι τέσσερις που υπέγραψαν και το «κώλυμα» με τον James Καφετζή

Maestro: Διαθέσιμη στο Netflix από σήμερα η σειρά του Παπακαλιάτη

ΕΡΤ: Σπύρος Παπαδόπουλος, «Μουσικό κουτί», «Νούμερα» στα εορταστικά προγράμματα για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46