search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 23:09
MENU CLOSE

Πυροβολισμοί στο Παρίσι – Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες (videos)

23.12.2022 13:46
paris_shooting_2

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την ένοπλη επίθεση σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο, στο 10ο διαμέρισμα του Παρίσιού, ανακοίνωσε η εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας Λορ Μπεκυό προσθέτοντας ότι ο δράστης είναι γνωστός στις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της parisien, οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα στο Κουρδικό Πολιτιστικό Κέντρο Ahmet-Kaya, στη rue d’Enghien 16.

Την ίδια ώρα, το BFM TV μεταδίδει ότι υπάρχουν δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες. Οι δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Ο δράστης συνελήφθη με το όπλο του, ο κίνδυνος έχει αποτραπεί και τα κίνητρά του είναι άγνωστα προς το παρόν» δήλωσε μια αστυνομική πηγή.

Ο συλληφθείς είναι 69χρονος, με γαλλική υπηκοότητα, είναι συνταξιούχος και δούλευε ως οδηγός των τρένων, σύμφωνα με την γαλλική Parisien. Είναι γνωστός για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας το 2016 και τον Δεκέμβριο 2021, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή. Η περυσινή επίθεση έγινε κατά καταυλισμού μεταναστών, μετέδωσε το BFM TV.

Ο συλληφθείς δεν είναι γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

«Ακούστηκαν επτά-οκτώ πυροβολισμοί. Επικράτησε ο απόλυτος πανικός. Μείναμε κλεισμένοι μέσα», δήλωσε καταστηματάρχης σε γειτονικό κτίριο.

Στο Twitter, το αρχηγείο της Αστυνομίας καλεί τους Παριζιάνους να «αποφύγουν τον τομέα» και «να αφήσουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να επέμβουν» σε αυτή τη συνοικία που περιλαμβάνει το Grand Rex μέχρι και την πύλη του Saint-Denis.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Σοκαριστική σύγκρουση τρένου με φορτηγό (Video)

Συναγερμός σε ΗΠΑ και Καναδά για την αρκτική καταιγίδα: Έως -50 η θερμοκρασία – Γιατί χαρακτηρίζεται «κυκλώνας – βόμβα»

Χάος στα αεροδρόμια των ΗΠΑ: 4.500 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 23:08