search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:14
MENU CLOSE

Αφγανός καθηγητής σκίζει τα πτυχία του on air μετά την απαγόρευση στις γυναίκες να σπουδάζουν (Video)

29.12.2022 21:01
kathigitis

Ένας καθηγητής στην Καμπούλ έσκισε τα πτυχία του ζωντανά στην τηλεόραση στο Αφγανιστάν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό των γυναικών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση από τους Ταλιμπάν.

Ο άνδρας, ονόματι Ismail Mashal, είναι ιδρυτής του ιδιωτικού Πανεπιστημίου Mashal στην Καμπούλ και επίσης λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ.

Με δάκρυα στα μάτια και τη φωνή του να τρέμει, έσκισε τα πτυχία του κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο Tolo News της χώρας τη Δευτέρα.

«Από σήμερα δεν χρειάζομαι πια αυτά τα διπλώματα γιατί αυτή η χώρα δεν είναι μέρος για εκπαίδευση. Εάν η αδερφή μου και η μητέρα μου δεν μπορούν να σπουδάσουν, τότε δεν αποδέχομαι αυτή την εκπαίδευση», είπε.

Πρόσθεσε ότι ήταν τα πολλαπλά μεταπτυχιακά και διδακτορικά του και ότι ήταν τα πρωτότυπα.

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν στις 20 Δεκεμβρίου ότι η πανεπιστημιακή εκπαίδευση για όλες τις φοιτήτριες είχε ανασταλεί. Αυτό ακολουθεί την απαγόρευση της κυβέρνησης στα κορίτσια από τη φοίτηση στο γυμνάσιο τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Έρχεται επίσης μετά από πολλούς άλλους περιορισμούς που τίθενται στις ελευθερίες των γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασής τους σε δημόσιους χώρους. Τον Νοέμβριο, απαγορεύτηκε στις γυναίκες η είσοδος σε όλα τα πάρκα στην Καμπούλ. Τον ίδιο μήνα, ένας αξιωματούχος των Ταλιμπάν στην Καμπούλ ανακοίνωσε ότι θα απαγορευόταν στις γυναίκες να πηγαίνουν στα γυμναστήρια σε όλη τη χώρα.

Οι γυναίκες υποχρεούνται επίσης να φορούν χιτζάμπ και να ντύνονται σεμνά δημόσια σύμφωνα με τους κανόνες των Ταλιμπάν.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία στιγμή γλίτωσαν τη σύγκρουση κινεζικό μαχητικό με αμερικανικό αεροσκάφος στη Νότια Σινική Θάλασσα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τσαβούσογλου: Σταματήστε τις απειλές

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απόλυτη στασιμότητα στα μέτωπα «βλέπει» το Κίεβο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:59