search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 00:41
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απόλυτη στασιμότητα στα μέτωπα «βλέπει» το Κίεβο (Video)

29.12.2022 19:34
ukraine_new

Σε πλήρη στασιμότητα βρίσκεται η κατάσταση στα μέτωπα της Ουκρανίας, καθώς ούτε οι ουκρανικές, ούτε οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να προωθήσουν τις θέσεις τους, όπως δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπείας του ουκρανικού στρατού, Κίριλο Μπουντάνοφ.

«Η κατάσταση είναι στάσιμη. Δεν κινείται τίποτα», δήλωσε ο Κίριλο Μπουντάνοφ.

Μετά την ανακατάληψη της Χερσώνας από τους Ουκρανούς, τον Νοέμβριο, οι πιο σφοδρές μάχες έχουν γίνει γύρω από το Μπαχμούτ, στο ανατολικό Ντονιέτσκ. Κατά τον Ουκρανό αξιωματούχο οι ρωσικές δυνάμεις έχουν λάβει θέσεις άμυνας καθώς ο χειμώνας έχει υποχρεώσει τον ουκρανικό στρατό να επιβραδύνει τις επιχειρήσεις προώθησης στην μήκους 1000 χιλιομέτρων γραμμή μάχης.

Ο Κίριλο Μπουντάνοφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία «βρίσκεται τώρα στο απόλυτο αδιέξοδο» έχοντας υποστεί σημαντικές απώλειες, αλλά πρόσθεσε ότι και οι Ουκρανοί δεν έχουν ικανοποιητικό εφοδιασμό για να προωθήσουν τις θέσεις τους σε αρκετές περιοχές.

«Δεν μπορούμε να τους νικήσουμε σε όλες τις κατευθύνσεις συγχρόνως. Αλλά ούτε αυτοί. Αναμένουμε με ανυπομονησία τις νέες προμήθειες όπλων και την άφιξη πιο προηγμένων οπλικών συστημάτων», δήλωσε στο BBC ο Κίριλο Μπουντάνοφ.

Τον περασμένο μήνα, μετά από μια σειρά υποχωρήσεων του ρωσικού στρατού, Ουκρανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέα επίθεση από το έδαφος της Λευκορωσίας, στις αρχές του 2023, με στόχο να επιχειρηθεί και πάλι η κατάληψη του Κιέβου.

Ωστόσο κατά την άποψη του Κίριλο Μπουντάνοφ οι πληροφορίες για πιθανή επίθεση από το λευκορωσικό έδαφος διοχετεύονται για να εγκλωβιστούν ουκρανικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να βρίσκονται στο νότιο και ανατολικό μέτωπο.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για προετοιμασία εισβολής από τη Λευκορωσία», δήλωσε ο αρχηγός αντικατασκοπείας του ουκρανικού στρατού, προσθέτοντας ότι ακόμα κι αν ο πρόεδρος Λουκασένκο συμφωνεί με τον Πούτιν, η κοινωνία στη Λευκορωσία δεν θα υποστηρίξει την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

Διαβάστε επίσης:

Αλβανία: Διευθύντρια της Υπηρεσίας Πληροφοριών συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

«Σοβαρή, αλλά σταθερή» η κατάσταση της υγείας του πρώην πάπα Βενέδικτου

Κορωνοϊός: Παγκόσμιος συναγερμός από τα κρούσματα στην Κίνα – Ποιες χώρες παίρνουν μέτρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 00:41