search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:22
MENU CLOSE

Νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον οδεύει ταχύτατα να γίνει η κυρίαρχη

31.12.2022 09:09
Covid-19_new

Στη νέα υποπαραλλαγή XBB.1.5 της Όμικρον υπολογίζεται πως αναλογεί το 40,5% των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώνεται σήμερα 31η Δεκεμβρίου.

Ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από αυτό που καταγραφόταν την προηγούμενη, δείχνουν δεδομένα τα οποία επικαιροποιήθηκαν χθες Παρασκευή από το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), τον κυριότερο Ομοσπονδιακό θεσμό δημόσιας υγείας.

Στην XBB.1.5 αναλογούσε το 21,7% των μολύνσεων την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, που ολοκληρώθηκε την 24η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ανασυνδυασμοί της υποπαραλλαγής BA.2, η XBB και η XBB.1.5 μαζί προκαλούν το 44,1% των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 αυτή την εβδομάδα.

Η XBB ενοχοποιείται για αύξηση των κρουσμάτων σε ασιατικές χώρες, προκαλώντας ανησυχία λόγω της υψηλής μεταδοτικότητάς της.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο χτύπημα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού σε παγκόσμια κλίμακα, με 1,08 εκατ. νεκρούς εξαιτίας της Covid-19, επί συνόλου 100 εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, κατά τα δεδομένα των CDC.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία λέει πως στη Μαριούπολη σκοτώθηκαν 3.000 άμαχοι, από τις ουκρανικές δυνάμεις

Κορωνοϊός: Μέτρα ελέγχου στους ταξιδιώτες από την Κίνα επιβάλλουν πολλές χώρες, μετά την άρση των υγειονομικών περιορισμών από το Πεκίνο

«Ποδαρικό» στο 2023 με δυο νέες ψηφιακές υπηρεσίες υγείας από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:16