search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:16
MENU CLOSE

Κροατία: Ιστορική μέρα η 1η Ιανουαρίου – Υιοθετεί το ευρώ και εισέρχεται στον χώρο Σένγκεν (Video)

01.01.2023 08:24
croatia_flag_new
photo: pixabay.com

Ιστορική μέρα η πρώτη του 2023 για την Κροατία καθώς από την 1η Ιανουαρίου υιοθετεί το ευρώ και εντάσσεται στον χώρο Σένγκεν, όπου επιτρέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων και των αγαθών.

Πρόκειται για μία ημέρα ορόσημο για τη μικρή χώρα των Βαλκανίων που έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από περίπου μια δεκαετία.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (στη 01:00 ώρα Ελλάδας), η Κροατία αποχαιρέτισε το νόμισμά της, το κούνα, για να γίνει το 20ό μέλος της ευρωζώνης.

Επίσης, έγινε το 27ο κράτος το οποίο εντάσσεται στον χώρο Σένγκεν, την αχανή ζώνη όπου πάνω από 400 εκατομμύρια άνθρωποι μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, χωρίς να υποβάλλονται σε ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο – Ο Ζελένσκι υπόσχεται πως η χώρα του θα συνεχίσει να μάχεται «ως τη νίκη»

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς

Κίνα: Η Γουχάν υποδέχτηκε με μάσκα το 2023 (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:59