search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:26
MENU CLOSE

Επιστρέφουν στα νοσοκομεία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί (Video)

02.01.2023 10:02
giatros 2 new

Επιστρέφουν σήμερα στα νοσοκομεία περίπου 2.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που δεν δούλευαν τους τελευταίους 16 μήνες, μετά τη σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Το μέτρο αφορά 7.000 εργαζομένους, από τους οποίους οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει στην εργασία τους με πιστοποιητικά νόσησης. «Είναι μια βαθιά ανάσα για το σύστημα» είπε στο OPEN ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος

«Το μέτρο δεν εμπεριέχει κανένα υγειονομικό ρίσκο καθώς έχουν χαλαρώσει τα πρωτόκολλα στα νοσοκομεία, δεν ισχύουν περιοριστικά μέτρα στην κοινωνία» συνέχισε και πρόσθεσε: «Το ΣτΕ έχει καθορίσει με την απόφασή του να τους καταβληθεί το σύνολο των μισθών από 14/4/2022.

Είναι όμως άδικο για το χρονικό διάστημα 1/9/2021 έως 13/4/2022 να μην λάβουν το 50% του μισθού όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι που διώκονται για σοβαρά αδικήματα (π.χ. βιασμό ανηλίκων) τίθενται σε αργία και λαμβάνουν το 50% του μισθού τους, με πρόσφατα παραδείγματα τον υγειονομικό του «Μεταξά» και τον εκπαιδευτικό».

Η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών γίνεται με δύο rapid test την εβδομάδα, μάσκες υψηλής προστασίας και με εργασία σε τομείς όπου δεν υπάρχουν ευάλωτες ομάδες ασθενών: Μονάδες εντατικής φροντίδας, μονάδες νεογνών και κλινικές – τμήματα με ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στη Βέροια: Νεκρό 11 μηνών μωρό στο φράγμα του Αλιάκμονα – Πληροφορίες ότι το πέταξε η μητέρα (Video)

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Μεθώνη

Καιρός σήμερα: «Άνοιξη» μέχρι και τα Φώτα – Επιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:25