search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:25
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Έρευνα ΑΔΑΕ σε όλους τους παρόχους με επικεφαλής τον ίδιο τον διοικητή της

03.01.2023 19:20
adae_new

Ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς η ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) αποφάσισε να ξεκινήσουν έλεγχοι σε όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Ανάβοντας το «πράσινο φως» στο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς την ΑΔΑΕ να λάβει ενημέρωση για τις άρσεις απορρήτου που έγιναν τα τελευταία χρόνια και αφορούν πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, η ολομέλεια της ΑΔΑΕ αποφάσισε να ξεκινήσουν έλεγχοι στις εγκαταστάσεις των εταιριών COSMOTE, ΟΤΕ, VODAFONE και WIND.

Σύμφωνα με την ΑΔΑΕ έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν και «σε όποιον άλλον πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδος, παραστεί ανάγκη κατά την εξέλιξη του ελέγχου».

Μάλιστα, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν με επικεφαλής Χρήστο Ράμμο, ενώ θα διερευνηθεί εάν έχουν εκδοθεί κατά το παρελθόν διατάξεις άρσεως απορρήτου των επικοινωνιών τεσσάρων ατόμων.

Η ομάδα θα συμπληρωθεί από τους:

Στέφανο Γκρίτζαλη τακτικό μέλος της Ολομέλειας της Αρχής, με αναπληρωματικό μέλος την Βασιλική Διαμαντοπούλου αναπληρωματικό μέλος της Ολομέλειας,

Νικόλαο Παπαδάκη τακτικό μέλος της Ολομέλειας της Αρχής, με αναπληρωματικό μέλος τον Νικόλαο Ανδρουλακάκη, αναπληρωματικό μέλος της Ολομέλειας και

Αικατερίνα Παπανικολάου, τακτικό μέλος της Ολομέλειας της Αρχής, με αναπληρωματικό μέλος τον Γεώργιο Μισαηλίδη.

-Για τεχνική υποστήριξη της Ομάδας ορίζεται ο Λάμπρος Ράπτης, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό/ΑΔΑΕ και για τη νομική της υποστήριξη η Βασιλική Τζαλαβρά, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, θα αποστείλει αίτημα προς τον Αλέξη Τσίπρα με το οποίο θα ζητεί «τον εμπλουτισμό του ερωτήματος που κατέθεσε στην ΑΔΑΕ την 7.12.2022, με συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου, που σχετίζονται με τα πρoαναφερόμενα δημόσια πρόσωπα και την πιθανότητα άρσης του απορρήτου της επικοινωνίας τους μέσω των αριθμών αυτών».

Για την απόφαση η ΑΔΑΕ επικαλείται την ύπαρξη στον Τύπο σειράς δημοσιευμάτων περί άρσεως του απορρήτου μέσω μη προσδιοριζόμενου τρόπου κατονομαζομένων με όνομα και επώνυμο προσώπων, ορισμένα εκ των οποίων κατέχουν κορυφαία δημόσια αξιώματα, ενώ κάνει λόγο για «επιτακτική ανάγκη εκπλήρωσης του καθήκοντος, με το οποίο είναι επιφορτισμένη η ΑΔΑΕ, που συνίσταται στην εγγύηση ότι τηρείται η συνταγματική ευταξία στο θεμελιώδες και απολύτως απαραβίαστο δικαίωμα στο απόρρητο των επικοινωνιών καθώς και στην πλήρη και αποτελεσματική εκ μέρους της Αρχής εποπτεία και διασφάλιση ότι τηρείται πιστά η εν γένει νομοθεσία».

Διαβάστε επίσης:

Στεφάνι από τον Ακάρ στην κηδεία της μητέρας του Νίκου Παναγιωτόπουλου (Photo)

Νίκος Βούτσης: Με κολπική μαρμαρυγή νοσηλεύεται ο τέως πρόεδρος της Βουλής

Παρέμβαση Πλεύρη στην Κομισιόν για τις ελλείψεις φαρμάκων στην ΕΕ – Τι ζητά ο υπουργός Υγείας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:20