search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:25
MENU CLOSE

Οικονόμου για Χειμάρα: Δεν μίλησε με Μητσοτάκη πριν παραιτηθεί, υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

04.01.2023 13:29
oikonomou new

Με απόπειρα συμψηφισμού επιχείρησε η κυβέρνηση να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την παραίτηση του Θέμη Χειμάρα και την παράδοση της έδρας του στη ΝΔ.

Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η παραίτηση του κ. Χειμάρα και οι εξηγήσεις που έχει δώσει το προηγούμενο διάστημα, καλύπτουν συνολικά το θέμα. Εκείνο που έχει κάποια αξία να σκεφθεί κανείς, κυρίως εκείνοι που επιμένουν να κουνούν το δάχτυλο στην κυβέρνηση και στη ΝΔ, είναι ποια ήταν η δική τους αντίδραση σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Θυμίζω ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, όχι βουλευτές, αλλά υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ακριβώς τα ίδια ζητήματα με την περίπτωση του κ. Χειμάρα. Αναφέρομαι στις περιπτώσεις της κ. Γεροβασίλη και του κ. Φλαμπουράρη. Η αντίδραση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τότε, για υπουργούς του και όχι για βουλευτές, ήταν απολύτως καμία. Με κάθε ευκαιρία, σε κάθε γεγονός, αναδεικνύεται η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα θέματα και πολύ περισσότερο στα θέματα που έχουν νομική και ηθική διάσταση».

Ο Γ. Οικονόμου απάντησε με ένα ξερό «όχι» όταν ρωτήθηκε αν πριν την παραίτησή του ο Θ. Χειμάρας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ενώ σε ερώτηση σύγκρισης σχετικά με την υπόθεση Πάτση σημείωσε ότι «ο κ. Πάτσης αρνήθηκε να παραιτηθεί από τη βουλευτική του ιδιότητα και διαγράφηκε (σ.σ. από την Κ.Ο. της ΝΔ)».  

Όσον αφορά στο μέλλον του κ. Χειμάρα και το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος με τη ΝΔ στις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού δήλωσε ότι η σύνθεση των ψηφοδελτίων του κόμματος δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και ότι αυτά θα παρουσιαστούν στην ώρα τους, περιορίστηκε να πει ότι «εκείνο που εξετάζεται είναι αν υπάρχουν κωλύματα ή ασυμβίβαστα, έτσι όπως επιβάλλει το Σύνταγμα και το κάθε κόμμα αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να αξιολογήσει ως στοιχεία», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Περί έλλειψης φαρμάκων

Όσον αφορά στο ζήτημα των ελλείψεων σε φάρμακα, αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τις τιμές σε φθηνά σκευάσματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα που είναι παγκόσμιο. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν, και ελπίζουμε, ότι θα είναι παροδικό. Δεν συνδεέται με τις τιμές των φαρμάκων, αν ήταν μόνο θέμα τιμών, θα μπορούσε κανείς να διερωτηθεί, γιατί υπάρχουν ελλείψεις στη Γερμανία, στη Γαλλία ή στις ΗΠΑ, όπου οι τιμές είναι υψηλότερες. Είναι ζήτημα που κυρίως οφείλεται στην έξαρση των ιώσεων και στην έλλειψη πρώτων υλών στην Ινδία και στην Κίνα, όπου παράγεται το μεγαλύτερο ποσοστό των πρώτων υλών για την παρασκευή των φαρμάκων».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι «συντονισμένα, σε επίπεδο ΕΕ, αλλά και προσαρμόζοντας κάποιες κινήσεις εδώ – με την ένταξη περισσότερων γενόσημων φαρμάκων, με την ενθάρρυνση της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας να παράξει ό,τι περισσότερο μπορεί (αν και εκεί θα υπάρξει κάποια στιγμή πρόβλήμα, λόγω πρώτων υλών, με την πιο προσεκτική συνταγογράφηση, με τη συνταγογράφηση και των γενόσημων φαρμάκων και με τη σωστή ενημέρωση των πολιτών ώστε η χρήση να γίνεται με μέτρο και στη σωστή δοσολογία –  θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε και το δύσκολο αυτό πρόβλημα», υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα απαγόρευσε τις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων από τον περασμένο Νοέμβριο, πριν παρατηρηθούν οι μεγάλες ελλείψει και ζητώντας να μην γίνει σπέκουλα για «αντιπολιτευτικά κέρδη».  

Διαβάστε επίσης:

Και τώρα, τρέχουμε: Σε κανονικούς προεκλογικούς ρυθμούς μπαίνει η κυβέρνηση

Πόσο πιθανό είναι ένα ελληνοτουρκικό επεισόδιο γύρω από τις εκλογές

Μητσοτάκης: Εκλογές από τον Απρίλιο και μετά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:24