search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 16:30
MENU CLOSE

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 21 χρόνια (Photo-Video)

08.01.2023 15:26
pao_aek_new

Το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, το οποίο συγκεντρώνει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος, επιστρέφει μετά από 21 χρόνια στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Την τελευταία φορά που οι δυο ομάδες είχαν αγωνιστεί στη φυσική έδρα της Ένωσης το ημερολόγιο έγραφε 14 Σεπτέμβρη 2002, ήταν η τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και η ΑΕΚ είχε στον πάγκο της τον Ντούσαν Μπάγεβιτς ενώ ο Παναθηναϊκός τον Φερνάντο Σάντος. Για την ιστορία, η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 1-0 χάρη σε γκολ του Ίλια Ίβιτς.

Όσον αφορά συνολικά την παράδοση των δυο αντιπάλων, στις 70 συναντήσεις τους η ΑΕΚ μετράει 29 νίκες και ο Παναθηναϊκός 23 ενώ 18 παιχνίδια τελείωσαν με ισοπαλία με τα γκολ να είναι 82-74.

Το δημοφιλέστερο αποτέλεσμα σε αυτές τις 70 αναμετρήσεις με γηπεδούχο την ΑΕΚ είναι η νίκη των γηπεδούχων με 1-0 με 11 εμφανίσεις, ενώ ακολουθεί η νίκη του Παναθηναϊκού με 2-0 με 10 παρουσίες.

Στην τρίτη θέση και δημοφιλέστερο σκορ ισοπαλίας των δύο ομάδων είναι το 1-1 (8 παρουσίες), ενώ ακριβώς μετά είναι τα 7 ντέρμπι που δεν έχει σημειωθεί γκολ.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου με 4 γκολ είναι ο κορυφαίος σκόρερ της ΑΕΚ σε αναμετρήσεις ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, ενώ τέσσερα γκολ σε εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ έχουν σημειώσει ο Αντώνης Αντωνιάδης και ο Χάρης Γραμμός. Από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ακόμα, ο Σέρχιο Αραούχο έχει τρία γκολ σε εντός έδρας ντέρμπι.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στο ποδόσφαιρο του Καμερούν: Πέθανε ο Μοντέστ Μ’ Μπαμί

Super League: Επιβλητικός ο ΠΑΟΚ, πέρασε με τριάρα από τη Λαμία (Video)

Euroleague: Νίκη πρωτιάς για τον Ολυμπιακό – «Υπέταξε» την Αρμάνι με 82-66

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 16:30